Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle Ponnyklubb värd för Ponny-SM

Annons

Invigningen av Ponny-SM i dressyr sker i kväll kl 18.00, de första tävlandena beräknades komma redan igår kväll. Under SM kommer 145 ponnyer och deras ryttare att göra upp om 15 mästerskapsmedaljer, fördelat på de olika kategorierna och åldersgrupperna. Dessutom tävlar ungponnyer under torsdag och fredag i Svenska Ridsportförbundets ungponnyfinaler. Detta innebär att många ryttare, anhöriga och publik kommer till Gävle under veckan. Tävlingarna döms av bland annat Gustav Svalling och Eric Lette, två av Sveriges fyra femstjärniga dressyrdomare utnämnda av internationella ridsportförbundet, FEI.

Gävle Ponnyklubb är stolta arrangörer av årets ponny-SM i dressyr och Svenska Ridsportförbundets Ungponnyfinaler, och inbjuder till folkfest med fina ponnyer och stiliga ryttarinsatser av Sveriges ponnyelit i dressyr. Ungefär 400 starter kommer att genomföras under fyra dagar i veckoslutet på klubbens nybyggda anläggning i Skogmur, Gävle.

Mästerskapet pågår 16-19 juli och förberedelserna har pågått i ett halvår, med allt från planeringsmöten till funktionärsutbildning för A-domaren och domarutbildaren Björn Johansson. Även ett genrep för alla SM-funktionärer har hunnits med genom en ponnydressyrtävling på dubbla banor med lokal/regional status. Ponnyklubben samarbetar även med andra klubbar i distriktet genom frivilliga funktionärer och lån av dressyrstaket.

Mer läsning

Annons