Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle RS en omgång från Strömsholms-SM

Nu är Gävle ryttarsällskap ännu närmare Strömsholm och lag-SM, bara en omgång!

– Vi hoppas naturligtvis på SM-final. Förutsättningarna är så bra som de kan vara i år, konstaterar ridande lagledaren, tränaren och ridskolechefen Leif Hall.

Annons

Som Sporten tidigare rapporterat vann GRS ridsportallsvenskans elitseriehoppning även på hemmaplan i Norrvidden Horse Festival, efter Umeåpremiärens seger. Båda omgångarna inomhus i 1.30.

Hemmavid försvarade GRS vinnartiteln och serieledningen, så möjligheten är nu dubbelt så stor att Gävlelaget blir ett av de två bästa lagen i Zon Norra och är nu bara en omgång från lag-SM på Strömsholm.

Det är den omgång som GRS-ekipagen egentligen går allra bäst i, 1.40-hoppningen utomhus i Högbospelen.

Av de fyra ekipagen i var och ett av de åtta lagen I grundomgången, = 32, var elva ekipage felfria, varav summa noll fel enbart blev två lags resultat: GRS och Piteå. I den förhöjda omhoppningen, som blev oerhört rafflande för den rekordstora publiken, summerades hemmalaget till tio fel och Piteå till 25, efter alla utdelade tidsfel.

GRS-laget bestod av i ordningen junioren Lisa Larsson på sin Corlana, young ridern Sandra Höglund på sin Lamborghini SN, senioren Leif Hall (lagledaren och tränaren) på sin Killigrews Emperess, efter comebacken och senioren Maya Nordlund på sin L’ Etoile de Bol.

I Umeå bestod GRS-laget av i ordningen Lisa, Sandra, Maya och Cissi Hansson/Navidad.

• Grattis till en fantastisk seger, Leif!

– Tack.

• Vad var det som gjorde att du satte in dig själv och ”Emma” i stället för Cissi och ”David”?

– Valet blev att jag red i laget så Cissi kunde rida 1.50. Det är ju våran styrka, att vi har fler ekipage att välja bland.

• Segerkommentar!

– Det var förstås väldigt roligt att få vinna även på hemmaplan. Så här bra har det aldrig gått i alla tidigare års elitserie. Vi har aldrig vunnit de två första omgångarna, det vanligaste har varit att vi vunnit enbart premiären i Umeå.

• Målet nu är väl lag-SM?

– Vi hoppas naturligtvis på SM-final. Förutsättningarna är så bra som de kan vara.

Det blev en åttondeplats i förra årets lag-SM.

• Hur känns ”Emma” efter den långa konvalescensen?

– Jag tror hon börjar hitta formen snart.

Högbo RK kom sjua på 28 fel i grundomgången. Laget bestod av i startordningen Isabel Unger/Cocktail från Söderhamn, Johanna Öberg/Spirello, ny häst, Martina Wåågh/La Caramell E, ny för året från Söderhamn och Johanna Frunck/Jou Body Luck V.

Isabel fyra fel, Johanna Ö åtta, Martina utesluten och Johanna F sexton. Summan för de tre som fullföljde blev 28 fel = sjunde och den näst sista platsen.

• Kommentar, tränare Cia Tenggren Frykman!

– Mina tjejer var jätteduktiga! Men vi hade inte turen på vår sida.

Så här kom de övriga fem lagen: Umeå trea, Bollnäs fyra, Näset femma, Folkärna sexa och Aros åtta.

Efter två 1.30-omgångar återstår det verkliga avgörandet i Högbospelen första helgen i maj i 1.40.

– Vi har många ekipage och flera som går ännu bättre i denna högre 1.40-hoppning utomhus. Utöver vårat lag tror jag att Umeå, Bollnäs och Näset kan bli farliga där, analyserar Leif.

FOTNOT: Ställning efter 2 omgångar: 1) Gävle RS 16 poäng, 2) Piteå, Umeå 13, 4) Bollnäs 9, 5) Näset, Folkärna, Aros 6, 8) Högbo 3. De två bästa lagen i zonen går till Lag-SM på Strömsholm.

Mer läsning

Annons