Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gemenskap för ny ridklubb framåt

En ny ridklubb har bildats i Gästrikland. Kungsgårdens ryttarklubb har som en av målsättningarna att behålla traditionen och bakgrunden inom hästhållningen i hembygden.

Annons

Vi-känsla och stöd för privathästägarna i småsamhället är två av de tunga byggstenarna i nybildade Kungsgårdens ryttarklubb.

– Precis som förr i tiden börjar landsbygden återigen bli det naturliga stället att ha häst på. Klubben hoppas sammanföra ryttarna från de olika privata stallen, säger vice ordförande Anky Lüdke.

Sedan starten i januari har klubben vuxit i jämn takt med att värmen kommit. I dag har man inte mindre än 30 medlemmar.

Under våren och sommaren har de träffats för olika aktiviteter på såväl hästryggen som i civila kläder. Det har varit mingelkvällar, långfärdsritter, samt hopp-, dressyr- och markarbetsträningar från olika meriterade tränare.

– Träningarna är ämnade för att passa alla, oavsett vilken nivå ryttarna har nått med sin ridning.

Än så länge har föreningen fått hyra in sig eller lånat ridbanor av andra klubbar eller privata banor. Men förhoppningen är att inom en snar framtid kunna ha en egen bana, för medlemmarnas fria träningsmöjligheter.

För att kunna tävla för den nya klubben måste föreningen enligt Svenska ridsportförbundets stadgar ha varit medarrangör vid minst ett tävlingstillfälle. Detta klarades av förra helgen då Ovansjöspelen i ponnyhoppning gick i samarbete mellan Ovansjö RS och Kungsgårdens RK.

Medlemmar ställde även upp som funktionärer vid Ponny-SM i Högbo.

– Klubben har kommit långt på så kort tid och vi ser väldigt ljust på den framtida utvecklingen, menar Anky.

Mer läsning

Annons