Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gestrike Sportryttare tog hem andra omgången i elitallsvenskan

/
  • Felicia Lång ingick i Gävle RS lag i andra omgången av elitallsvenskan.
  • Cecilia Tenggren Frykman på Semantiker slutade på fyra fel i lagklassen efter att ha rivit sista hindret.
  • Sara Norrström på Akilles Hormesta säkrade en felfria runda för Gestrike Sportryttare.

Andra omgången i elitallsvenskan i hästhoppning på Gävle Horse Festival blev en spännande omgång, men med få felfria ritter.

Annons

Se lördagens livesändning här

Se söndagens livesändning här

Sista startande ryttaren för Gestrike Sportryttare avgjorde den andra omgången i Folksam elitallsvenskan i den norra gruppen. När Johanna Frunck och Jou Body Luck V passerade mållinjen med noll fel utbröt det ett stort jubel på läktaren. Genom att hon satte nollan stannade laget på totalt 4 fel och segern i den andra omgången var säkrad.

– Jag var väldigt fokuserad innan och var bara bestämd på att rida felfritt, säger Johanna Frunck.

I och med segern i den andra omgången leder nu Gestrike Sportryttare serien inför den tredje och avgörande omgången på lördagen. Klubben kommer då att byta ut en av lagmedlemmarna.

– Vi behöver mönstra en young rider till så Jennifer Gellerstedt kommer att rida i stället för mig, säger lagledaren Cecilia Tenggren Frykman.

I laget red, utöver Johanna Frunck och Cecilia Tenggren Frykman på Semantiker, Sara Norrström på Akilles Hormesta och Johanna Brodin Kastman på Caboomba.

– Jag tycker att det känns bra inför lördagen. Vi har goda chanser. Vi siktar självklart på att ta oss till finalen i Falsterbo i år, säger Cecilia Tenggren Frykman.

Det andra gästrikelaget Gävle Ryttarsällskap slutade på 12 fel efter att en av lagets ryttare blivit utesluten. Laget slutade på en oplacerad fjärde plats.

– Vi hade inte riktigt flytet på vår sida. Vi försöker ta igen det i morgon, även om våra chanser minskade med dagens resultat, säger Leif Hall, lagledare.

Först ut i Gävle RS lag var 12-åriga Felicia Lång på Fonda B som gjorde debut i elitallsvenskan.

– Det kändes riktigt roligt att få vara med, säger hon.

Tillsammans med Fonda B gjorde hon en fin runda och fick ett nedslag och 4 fel. Hennes förhoppning är att få rida med laget även under lördagen.

– Man gör så gott man kan och det går som det går, säger hon.

Felicia Lång är redan kvalad till childrens-SM och hon siktar på att komma med till childrens-klasserna i Falsterbo i sommar.

Inför lördagens tredje och avgörande omgång leder Gestrike Sportryttare serien före Piteå RK och Borlänge RK.

Här kan ni se alla resultat från klassen.

Mer läsning

Annons