Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gestrike SR har nått målet

/

– Vi är jätteglada över att ha nått semifinalen på Strömsholm - det var vårt mål!
Det säger Gestrike Sportryttares tränare Cecilia ”Cia” Tenggren Frykman.

Annons

Från norra zonen i elitserien AgriaAllsvenskan, landets högsta laghoppning, blev Gestrike Sportryttare, Bollnäs RS och Piteå RK de bästa lagen och gick vidare till semifinalen på Strömsholm.

– Vi är jätteglada över att ha nått semifinalen - det var vårt mål. Sedan tycker vi att vi hade lite stolpe ut. Både hästarna och ryttarna skötte sig mycket bra. Två av ekipagen hade ett oturligt nedslag, utan detta hade det sett helt annorlunda ut. Men nu är vi en erfarenhet rikare. Med mer erfarenhet och rutin tror jag att vi blir att räkna med även i fortsättningen.

I semifinalen hoppade de två första per lag 1.25 och de övriga två 1.35.

”Cia” berättar och förklarar hur det gick för hennes Gestrike Sportryttare ekipage för ekipage i startordningen:

Madelene Söderberg-Andersson/Zideminka:

– Noll fel till sista kombinationen där de rev A och C. De kom lite kort in och tappade lite flyt där. De gjorde i övrigt en superfin runda.

Johanna Brodin Kastman/Caboomba:

– Felfria till sista kombinationen där de gjorde ett väldigt lätt islag på B-hindret och tyvärr trillade bommen. I övrigt en jättefin runda.

Emily Engström/Casagrande:

– Rev nr 3 och (jag tror) nr 6. Men de gjorde en jättefin prestation. Emily gick ju in på seniorplats och red 1.35.

Johanna Frunck/Jou Body Luck:

– Felfria till näst sista hindret, hoppade jättefint. De kom lite nära och hann inte upp utan rev översta bommen. I övrigt en jättefin runda.

Hur sammanfattar du semifinalen, Cia?

– Det var små marginaler, men för oss mycket kostsamma, då ryttarna trots allt red otroligt fina rundor på sina väl-hoppande hästar. Våra övriga två ryttare, Jennifer Gellerstedt och Sara Norrström, som för dagen var reserver, hade också fina rundor med sig hem. Tävlingarna i samband med semifinalen gav jättefin erfarenhet inför framtiden. Vår norra zon har bevisat att det är en tuff och bra zon. Bollnäs och Piteå gick vidare till kvartsfinal i Falsterbo. Det är bevis på att vi har en bra zon. Vi hade också lika gärna kunnat vara med där. Det är väldigt positivt för vår zon att den håller hög nivå.

Vad är framgångsreceptet till att Gestrike Sportryttare har blivit så bra att ekipagen platsar i semifinal och är nära kvartsfinal i landets högsta laghoppning?

– Att vi tog oss till semifinalen i elitserien är ett resultat av att vi försöker arbeta med en bredd där vi har lag i alla divisioner. Jag tror att vi är en av få klubbar som har lag i både trean, tvåan, ettan och elit. Det kommer många fina ekipage underifrån som får erfarenhet inför en framtida elitserie. För att vara en liten klubb så tycker jag att vi är unika.

Mer läsning

Annons