Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GRS Horse Festival förbereds för fullt

Förberedelserna inför GRS Horse Festival är i full gång. Det var redan 1984 som tävlingarna instiftades. De fyra dagar långa hopptävlingarna för hästar går med torsdagens regionala och de övriga dagarna med nationell status, 9–12 april.

Annons

Konceptet för GRS Horse Festival är ungefär detsamma som det varit i många år nu. Sedan förra året är höjderna upp till och med 1.45, en om dagen lördag - söndag, med Winning round innan en avslutande så kallad ”tröstklass”.

Anmälningarna strilar hela tiden in och är idag uppe i cirka 800 starter. Elitseriens andra omgång för landets norra zon går som vanligt på lördagen.

Det har i år införts en nyhet vad det gäller Elitserien, Leif Hall berättar:

– Efter nytt upplägg förra året är det i år tillbaka till en serie som tidigare. Men nytt för i år är att norra zonen, som hittills haft ett litet eget upplägg med sina omgångar, nu också ska gå samtidigt som de övriga zonerna kör sina respektive omgångar. Alla omgång 2 går alltså när vi har vår. Vi ansökte om att få fortsätta som vi gjort men förbundet gick inte med på att vi skulle få ha ett eget kör.

Vad kan detta få för konsekvenser i antalet deltagande ryttare?

– Volymmässigt blir det säkerligen lite färre deltagande ryttare. Vi förlorar nog många ryttare i Mälardalen som stannar hemma och rider lag. Men vi klarar oss nog ändå med de startfält vi får. Det är idag uppe i 800 starter, varav 14 + 12 i 1.45.

Är du och Cilvano Z ett av ekipagen?

– Ja, då hoppas jag han kan gå i båda 1.45 och vara fit for fight.

Anmälningstiden utgår cirka två veckor innan.

En nybyggnad på anläggningen i Lervik har Gävle Ryttarsällskap gjort till årets tävlingssäsong. Leif förklarar:

– Utöver den breddning av manegen upp till 22 meter som gjordes i somras. Det är en ny port på långsidans slut mot framridningsbanan utomhus. Där rider ryttarna med direkt anslutning till och från framhoppningen/framridningen därute (50 x 85 meter) och den tidigare kortsidesporten på ridhuset stängs av. Detta gör att ljusinsläppet uteblir och jag kan utnyttja hela ridhusets 80 meters längd till tävlingsbanan.

Det var ju så fina banor på de tävlingar ni arrangerat hittills i år. Behövs det några nya hinder till GRS Horse Festival?

– Nya sponsorhinder tillkommer, det är alltid roligt att ha något nytt.

Mer läsning

Annons