Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hall och Cilvano Z sju tiondelar från seger

Leif Hall kom tvåa med Cilvano Z och sexa med Killigrews Emperess i söndagens 1.40 i Borlänge ryttarsällskaps 4-dagars midsommarhoppningar.

Annons

Meetinget började på torsdagen med lokaltävlingar för ponnyer. På midsommaraftonen övergick det till ridhästar, regionala, för att därefter bli två nationella dagar.

Söndag nationell:

Gävle ryttarsällskaps Leif Hall kom tvåa, men var med lånehästen Cilvano Z bara sju tiondels sekunder efter vinnande John Hickey med The One. John som tävlar för Årsta-Runsten belönades med 10 000 kronor i 1.40 meter med en omgång och en Winning round A:0/A:0. Leif fick nöja sig med hälften, men ändå… Ytterligare två ekipage klarade nollan i Winning round. Leif red hem den sjätte och sista placeringen med sin Killigrews Emperess på 0+4 fel.

Totalt åtta felfria i första omgången plus en 4-felare möttes i Winning round om de sex prisplatserna.

• Kommentar Leif!

– Jag tyckte båda hästarna hoppade bra. Det kändes bra. Det verkar som Emma är på väg tillbaka. Det syntes i Sundsvall senast och vi ska till Näset om 2,5 veckor. Där finns en 1.50, men den får hon inte gå. Däremot har jag anmält henne till Brunflo i 1.45.

• Du åkte till Borlänge enbart på söndagen?

– Ja, jag bestämde det sent på lördag kväll. Det var Cissi (Hansson) som tipsade mig, jag visste inte om denna nationella tävling, för Borlänge hade bara regional förra året. När de nu hade ganska bra premier, så varför inte? Det blev en blixtvisit.

Gävle ryttarsällskaps Cissi Hansson kom fyra med sin Bagheera Montana i dagens 1.30 som felfria i båda faserna A:0/A:0. John Hickey vann även här, men med Eclectic.

Christina Persson, Högbo RK, kom tvåa med sin Oscar 1,3 sekunder efter Mikael Berggren, Falu RS, Fiddelin K i dagens inledande 1.20 A:0/A:0. Johanna Öberg, också HRK, kom fyra med Spirello. Efter de fem dubbelnollorna red Hofors Frida Andersén in med sin Herta som snabbast av de sex 4-felarna i andrafasen och tog hem sjättepriset.

Midsommardagen nationell:

Gävle ryttarsällskaps Sandra Höglund och Högbo RK:s Sanna Malmström blev sjuor på lördagen.

Sandra red ihop 920 poäng på sin Lamborghini SN i 1.30 Poänghoppning och blev sjunde- och sistaplacerade. Hemmaekipaget Amanda Kjellberg/RS Donna Karan vann.

Sanna red ihop 61 poäng på klubbkompisen Karin Dyremarks Philadelphia och kom sjua i dagens 1.20 Ackumulator A:0. Fyra fixade full poängpott, 65. Eftersom snabbast vinner toppade Jonas Ingemarsson från Märsta. Han red Caprifol och Rocco i exakt samma hovspår!

Men Caprifol var den minsta möjliga tiondels sekunden före i mål! Han försökte också med Electra, men var snabbast av de tre 61-poängarna, vilket betydde placeringen före Sanna.

Midsommarafton regional:

Frida Andersén kom trea med sin andra fälttävlanshäst Scudo i dagens 1.20 A:1a. Av grundomgångens fyra felfria som gjorde ett inbördes möte om placeringarna i en förhöjd omhoppning, var två felfria och två fick fyra fel. Men Scudo var snabbast av 4-felarna. Pernilla Åkerlund, Åsebo, Little Belle var snabbast av dubbelnollorna. I dagens andra Clear round, den i en meter, fick Frida Hellbom, Högbo, La Cantez en felfrirosett bland 19 övriga.

Torsdag lokal ponny:

Gästrikland representerades av endast två ryttare: Fanny Eriksson, Hofors RS, fick en clear round-rosett i sin D-ponny Lindens Angus träns i 90 cm.

Mer läsning

Annons