Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hall om Jerringpriset: ”Mycket välförtjänt”

– Fantastiskt roligt, mycket välförtjänt!
Leif Halls glada kommentar om att Jerringpriset 2011 gick till ridsporten i allmänhet samt till hoppningen och Rolf-Göran Bengtsson i synnerhet.

Annons

Unikt för Sporten kommenterar Leif Hall det som alla pratat om sedan Idrottsgalan på måndagskvällen, när Sporten på tisdagseftermiddagen träffar honom på en bensinstation i Sandviken på väg hemifrån Gävle till Falun för att hålla hoppträning.

– Fantastiskt roligt, mycket välförtjänt!

• Sammanfatta personen Rolf-Göran Bengtsson med ett ord.

– Ödmjuk.

• Berätta hur du upplever honom som ryttare, Leif.

– Jag har följt RGB länge, från mediokra/halvduktiga hästar till idag. Han har alltid kunnat utveckla och förbättra det hästmaterial han haft. Skillnaden att förvalta/utveckla det material man har, det är konsten, mot att köpa färdigt och rida på någon annans utbildning av hästen – ett tag.

– Han är en enorm inspirationskälla för oss som håller på och en enormt bra förebild. Han framhåller hela tiden hur viktigt det är med grunderna, grundridningen i markarbetet. Inget hokus pokus!

– Jag har haft förmånen att träna för RGB ett par gånger och har följt clinics som han haft. Han har varit på både Gävle ryttarsällskap och Högbo ridklubb.

– RGB var med på alla tävlingar i Sverige innan han flyttade till Tyskland. Jag tävlade tillsammans med honom på Chiefen och Imre. Lite kuriosa är att han dessutom är en 62:a – jämngammal med mig.

– Det är historiskt att ridsporten får sådan uppmärksamhet! Extra roligt eftersom det är folkets röster. Generellt är ju ridsporten väldigt dåligt uppmärksammad av TV- och radiojournalister, som tydligen inte har förstått hur stor ridsporten är. Hoppas ridsportens Jerringpris-seger ger dem en tankeställare och ett omtänk vad gäller prioriteringar.

”Nu har svenska folket – äntligen – fått och tagit möjligheten att ordentligt visa hur stort intresse det finns för hästsport! Tack Rolf-Göran B och de som nominerade honom! Gävletidningarna är en av få medier som fattat det hittills. Hoppas fler inser och tar till vara på det nu.”

Kommentar på Gävletidningarnas webb från Mamma Mu

Mer läsning

Annons