Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helena Persson utvecklar teamet

Länsförsäkringar Gävleborgs Utvecklingsteam i hoppning 2011 hade sin första träning i helgen på Gävle ryttarsällskap med Helena Persson från Västerhaninge som ledare.

Annons

– Det var en mycket bra träning, berömmer samordnaren Leif Hall.

Helena håller i träningarna även för Stockholms motsvarighet till Gävleborgs Utvecklingsteam.

– Hon tyckte att ryttarna på den här kursen, framför allt de unga, var mycket duktigare än de i Stockholm, berättar Leif.

– Allt funkade så bra i helgen. Att ponnyekipagen kunde uppdelas i sina respektive kategorier C och D.

Grupperna:

C-ponnyer: Johanna Brodin, Danielle Björk, Amanda Fröberg, Malin Nordin, Josefine Viklund och Linnea Westman.

D-ponnyer:

Elin Fagerström, Kristina Wood, Frida Rosén, Kristine Svensson, Elise Zetterberg och Elin Wallin.

Young riders: Moa Finell, Elin Larsson, Malin Magnusson Ström, Elin Olsson, Josephine Verdruye och Ida Wallén. Fanny Jonsson deltog ej.

Seniorer: Gabrielle Young Shing Pettersson, Cissi Hansson, Maya Nordlund, Kine Hall och Leif Hall. Hanna Åkerblom deltog ej.

• Vad är din träningsfilosofi, Helena?

– Jag tror på ganska omväxlande träning, inte på ridning sju dagar i veckan i ridhus. Jag är inte heller någon stor vän av att hoppa mycket och stort hemma. Jag hoppar på mindre hinder som gymnastik och för att träna lydnad. Och så sparar jag de stora sprången till tävling!

– Vad gäller den dagliga träningen så tror jag att alla toppryttare arbetar på ungefär samma sätt. Det är ett evigt tragglande med grunderna. Jag tror inte att hobbyryttare riktigt kan förstå hur mycket arbete det ligger bakom en svårklasshäst och hur mycket en sådan häst faktiskt jobbas.

Svarar Helena på sportsajten Hippsons fråga.

Leif berättar att Utvecklingsteamets vårtermin är spikad:

– Nästa aktivitet blir avsutten träff nästa helg och därefter träning för Helena återigen på sportlovet (vecka 9). I påskhelgen håller jag själv träningen.

Mer läsning

Annons