Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högbohäst nära placering i Flyinge

Alexandra Idehäll red två 5-åringar, Cecilia Tenggren och Mia Lundbäck red en 4-åring vardera, med blandade resultat, i veckoslutets kval och finaler i hoppning för unghästar i Flyinge.

Annons

Högbo ridklubbs Cecilia ”Cia” Tenggren och Gävle ryttarsällskaps Mia Lundbäck red 4-årschampionatet på Lady Lamai respektive Captain Jack Sparrow. Från början startade 68 hästar, varav 31 gick vidare till finalen, där de tio hindren låg på 1.10 meter.

De tre domarna bedömde Ridbarheten samt Teknik och förmåga, som sammanräknades.

Lady Lamai:

”Cia” hoppade eleven Matilda Ölings sto Lady Lamai – felfritt i både kvalet och finalen.

”Cia” berättar:

– Hon var jättejättefin – hon gick så bra hon kunde!

– Vi var 0,2 poäng från en åttondeplacering och kom först utanför. På ridbarheten fick hon höga poäng, upp till de högsta (8,5), på teknik och förmåga fick hon något mindre. Domarna tyckte väl hon var lite liten bland alla de riktigt stora hästarna. De var väl rädda för att hon inte skulle räcka till riktigt till de verkligt höga klasserna. Men hon fick genomgående finfina omdömen.

– Den holländska banbyggaren hade byggt tufft och väldigt stort, så Lady var verkligen bra. Många av hästarna hade tränats på Flyinge innan och vissa tävlade Pay and Jump dagarna innan. Så egentligen gjorde hon en otrolig bedrift.

– En felfri supersuperhelg. Hon är en riktig pärla!

Captain Jack Sparrow:

Mia hoppade sin egen valack Captain Jack Sparrow – fyra fel för en liten rivning och gick inte till finalen.

Mia berättar:

– Han gick in och gjorde sitt jobb. Han gjorde det bra, men det räckte inte. Han hade så mycket att kolla på. Vi rev nr 7, det lilla räcket. Det var bara en liten touch, en så onödig rivning. Vi var fyra platser ifrån att gå vidare till finalen.

– Kul att höra att domarna, samma som på Strömsholm plus Maria Gretzer, fortfarande tyckte om honom och utdelade höga hoppoäng, med kommentarer som ”extra försiktig, god hoppförmåga, försiktig”.

Gävle ryttarsällskaps Alexandra ”Alex” Idehäll, som red två 5-åringar i Avels- och hoppchampionatet, är trots allt nöjd med hästarna.

Hon berättar:

Sacculus:

Två nedslag = 8 fel i båda rundorna.

– Det kändes bra. Det var tekniskt svårt och han var inte bättre för dagen.

Komet:

– Jag hade högre förhoppningar med honom än med Sacculus. I första kvalet var han felfri, det kändes väldigt lätt och jag var ganska säker på att jag skulle rida finalen, men så blev inte fallet. I andra kvalet kunde vi inte genomföra. Jag hade en väldigt bra runda på väg mot sjunde hindret. Men detta var ett smalhinder och det missbedömde han. Komet hoppade av försent och fick översta bommen över bringan. Därifrån var det fem galoppsprång till 3-kombinationen, det var stort - det var svårt, det gick inte, han bröt ut på B-språnget. Vi tog om det men vi tog oss inte igenom, så vi fick tacka för oss - tyvärr.

– Jag är väldigt besviken - men jag är trots allt nöjd med hästarna. De hoppade jättefint!

Mer läsning

Annons