Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida, Ida och Thea – de lokala vinnarna

Högbo RK’s klubbponnyer Jasmijn och Eiberg’s Heleen vann med sina respektive Ida i sadlarna, Woxlin och Oskarsson. Dessutom vann Lätt B-debuterande Hofors RS’s Thea Berglund med sin Ahmo.
Detta hände i den lokala klassen i söndagens Toyota Cup i hoppning i Kungsgården.

Annons

Ida Woxlin och Jasmijn var de enda som fullföljde kategori B 0.80 meter. De hoppade båda faserna trots att de tidigare två utgick ur den första. Ida och Jasmijn visade dessutom att de minsann kunde hoppa felfritt över alla hindren.

Fem av de åtta ekipagen i kategori C 0.90 m hoppade båda faserna, varav tre var felfria. Överlägset kortaste Fas 2-tiden hade Ida Oskarsson med Eibergs Heleen. Den andra placeringen gick till Gävle ponnyklubb genom Lisa Larsson/O’boy.

Tre av de tio startande i kategori D 1.00 m nollade i Fas 1 och hoppade vidare. Men det var endast Thea Berglund och hennes Ahmo som var felfria på hindren i andrafasen.

Dock drabbades de av det minsta möjliga tidsfelet. Skulle det sätta en käpp i hjulet för någon av de tre placeringarna? Nej, inte alls. Ingen mer klarade nollan på Fas 2-hindren. Segern i debuten var ett glädjande faktum för såväl familjen som för mormor och morfar som hade dykt upp. Mamma Anna kunde bara inte hålla tillbaka tåren…

Älvkarleby RK’s Bianca Bruni/Apollo och hemmaekipaget Therese Ulander/Mr Harryson intog de övriga prisplatserna.

20 av inledande Lätt C-klassens 29 ekipage fick Clear round-rosett.

Efter lunch blev statusen regional med veterinärbesiktning.

Så här gick det i den Lätt B’n, också med två faser bedömning A:0, där alla de totalt sju placerade dubbelnollade:

Gagnefs Anna Gisslén Wikström/Foxtrot vann B-kategorin över sex konkurrenter. Bollnäs Clara Sollander/Legolas fick andrapriset.

Södra Dalarnas Emilia Leander/Miclas Curt vann C-kategorin, med Ida och Heleen som närmast ”sörjande”.

I Toyota Cup (enbart för gästrikar) blev B och C sammanslagna. Ida Oskarsson/Eiberg’s Heleen kammade in de tio segerpoängen till sitt Högbo ridklubb.

Södra Dalarna-seger blev det även i D-kategorin, men här genom Danai Doverholt/Pepsi Light E. Gävle ryttarsällskaps Ellinor Agebro blev med sin Orchid’s Joshua tredjepristagare. Mellan dem red Bollnäs Madelene Söderberg-Andersson in på nytillskottet Munsboro Taylor.

De tio Toyota Cup-poängen tillföll GRS genom Ellinor och Jushua som blev bästa gästrikeekipage.

Lätt A bestod av 21 startande. Bollnäsekipaget Ida Hansemon/Fun 2 Run vann kategori B 0.90 meter som det enda felfria i Fas 1 (och sedan även i Fas 2). Klubbkompisen Maja Norén tog den andra placeringen med Madges Lane Paul.

Åsebos Tove Forsberg/Esmeralda vann kategori C 1.00 m som enda dubbelnolla.

Mathilda Carlström Stjernmo, som i år lämnat Gävle PK för Älvkarleby RK, med sin hetlevrade Angel Fire, var det andra ekipaget av två som fullföljde andrafasen efter en felfri förstafas och prisades för det.

Danai och Pepsi vann även den här klassens kategori D 1.10 m och var dagens dubbelsegrare. Gävle ryttarsällskaps Elise Zetterberg blev tvåa med skäckiga Cocktail, också på två gånger noll fel. Detta innebar att ekipaget var klassens Toyota Cup-vinnare, så GRS fick ytterligare en 10-poängare.

Storvik Ovansjö ridklubb stod för ett trevligt arrangemang.

Mer läsning

Annons