Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennie red Finlandia till en hemmaseger

Jennie Åkerblom såg till att Gävle Ryttarsällskap fick en individuell hemmaseger genom att på Finlandia rida snabbast av de 21 dubbelnollorna i lördagens inledande 1.20.

Annons

* 1.20:

Hela 71 ekipage startade i 1.20 Två faser A:0/A:0. Hemmahoppet Jennie Åkerblom red Finlanda snabbast när det gällde, i Fas 2, och segern var ett glädjande faktum. Inte enbart för Jennie, utan för såväl tränaren Leif Hall som för GRS-supportrarna. Tiden blev 26,17, att närmast jämställa mot Gestrike Sportryttares Johanna Frunck med sin Spirello på 26,83. Även tredjeplatsen gick till klubben genom ungdomsryttaren Madelene Söderberg-Andersson med Calippo, 27,39.

Två till hemmaplaceringar blev det, genom Lena Liljedahl, som i år gått från Storvik Ovansjö, med Sonni Hedlunds Pearl of Grace, sjua, och Madelen Höglund med sin Nighties Lexus. Tierps-Young ridern Ottilia Söderström red här sin Spring Heeled Jack till meetingets tredje placering, nionde. Gestrike SR-junioren Wilma Östlin blev 17:e med sin Van Halen och Älvkarlebys Felix Samuelsson avrundade med GRA-aren Lotta Erikssons Ikke Ter Damme placeringslistan som nr 18.

* 1.30:

Tre gästrikeekipage var med och erövrade en vardera av de 14 placeringarna i den efterföljande 1.30 A:0 med 54 deltagande: Hemmaplaceringen var det Jennie Åkerblom som tog hand om, men med Celanique som tia. De övriga två gästrikeplaceringarna hamnade hos Gestrike Sportryttare: Johanna Frunck/Spirello och fick som sexa vara med i ärevarvet, som leddes av Terese Jons/Casperdina MP från Borlänge. Ungdomsryttaren Sara Norrström red Akilles till åttondeplatsen. Om det är mer skicklighet än tur att det blev just de placerade som hoppade felfritt lär väl bli en obesvarad fråga.

Mer läsning

Annons