Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanna Frunck/Spirello meetingvinnare hemma

/
  • Hemmaekipaget Johanna Frunck/Spirello blev meetingvinnare i Gestrike Sportryttares regionala/nationella tävlingar.

Hemmaryttaren Johanna Frunck var helt outstanding i Gestrike Sportryttares regionala/nationella 2-dagars hoppmeeting i helgen.

Annons

Johanna Frunck blev meetingvinnare, genom att ha vunnit 4 klasser och tagit ytterligare 2 placeringar, båda i 1.40.

Hon red sina Spirello och Joe Body Luck V.

– Hon var helt makalös! Med båda hästarna, egentligen. Hon rider med ett otroligt självförtroende och har hästarna i superform, är tränaren Cecilia ”Cia” Tenggren Frykmans lyckliga kommentar.

Gestrike Sportryttare hade 32 egna ryttare med i de första nationella tävlingarna i klubbens enbart 4-åriga historia. De som hade största framgångarna utöver Johanna Frunck var: Amanda Lövstedt som vann tre klassers avdelning B med sin 5 år unga Hendrix. Ungdomsryttaren Sara Norrström som blev placerad i 1.20 med sina tre hästar.

– Hon hade en fin helg med alla sina hästar, konstaterar Cia.

Johanna Brodin Kastman som tog två placeringar med Caboomba i 1.30 och kvalade till 1.40. Junioren Wilma Östlin som vann 1.10 med sin Van Halen och visade reprisen på samma klasseger i Söderhamn helgen innan. ”Cia” Tenggren Frykman som debuterade med Semantiker i 1.30 och var felfri, red Elin Sundstedts Enjoy i två felfria rundor, samt debuterade på tävling med sin nya Believe, varav det blev felfritt i 1.00 och ett ner i 1.10.

– Hon var jätteduktig, berömde Cia, som bara haft henne i ett halvår.

Övriga hemmaplaceringar tog Lisa Henriksson, Mathilda Stenberg Wallin, David Nordlander och Linda Eriksson. Nämnvärda är även ungdomsryttarna Emily Engström och Jennifer Gellerstedt som endast hade 4 fel i 1.40.

– De gjorde jättefina rundor, berömmer Cia och konstaterar:

– Genomgående gjorde samtliga våra ryttare fina rundor. Vi har en väldigt fin tävlingssommar framför oss.

Och avslutningsvis till arrangemanget:

Cecilia ”Cia” Tenggren Frykman framför ryttarnas lovord:

– Vi ar fått väldigt mycket beröm för tävlingarna, hela arrangemanget. Alla har varit jättenöjda. Mycket nöjda med den nya framridningsbanan och med de superfina banorna. Ryttarna uppskattar att vi ständigt jobbar på att utveckla anläggningen. Det här gick så bra så den här helgen kommer att vara en tradition från och med nu. Vi är ett sådant härligt arbetsgäng i vår lilla klubb och som vi alla tycker att det är såå roligt att arrangera tävlingar.

Mer läsning

Annons