Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johanna och Moa vann Sandviken Energi Cup

Hemmatjejen Johanna Frunck vann med sin Monte Catini och Älvkarlebys Moa Finell vann med sin Hembys Kronos i Sandviken Energi Cup vid Ponny-SM i Högbo på söndagen.

Annons

Klassen var 1.30 för häst/Medelsvår B för ponny med bedömning A:0 och avrundade SM som den öppna cupens ”tröstfinal”.

4 Johanna Frunck är 17 år och stoet Monte Catini 8. De nollade och slog det andra felfria ekipaget, Hamres Zazza Skärfstad/Mi Lady, med överlägsna närmare sju sekunder.

– Tack! Jag tycker det var jättekul. Det var skönt att få avsluta dagen på ett bra sätt eftersom det inte gick så bra med ponnyn i själva SM.

– Jag köpte henne förra året i mitten av juni. Jag har ridit ungefär 10 tävlingar sedan dess, men hon är rätt orutinerad och hade inte gått så många tävlingar innan jag köpte henne.

– Mitt största mål i år är att kvala in till Junior-SM som går i augusti. För att kvala dit måste man ha ridit minst en felfri 1.40- runda.

Johanna tävlar för Högbo ridklubb, där hon tränar för Cia Tenggren varje vecka. Hästarna har hon hemma på gården i Söderhamn.

4 Moa Finell är 14 år och valacken Hembys Cronos är lika gammal. De vann på åtta fel för två nedslag – både cupens kategori C och årets sista Globenkval 1.

– Tack! Det var väl roligt, han var lite trött men han var fin.

– Vi har haft familjeponnyn sedan i oktober förra året, men jag har tävlat honom bara sedan i början på februari i år.

– Årets mål är att rida Medelsvår A och kvala till SM. Hoppas det går, men det är inte så säkert, men… För att kvala dit krävs en felfri Medelsvår B nationellt och en Medelsvår A.

Moa tävlar för Älvkarleby ridklubb, där hon tränar för Michael Schultz och Lotta Jansson varje vecka. Ponnyn står hemma på gården i Bäcken, Skutskär.

I Sandviken Energi Cup final i Medelsvår B tog Gävle ryttarsällskaps Alma Karlsson med sin Cocktail hem den enda gästrikeplaceringen, som sexa på 4 fel i kategori D. Billdals Victoria Wallenstam/Mr Swampy vann på 0+4 fel.

Mer läsning

Annons