Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julshow på Gävle FRK

Annons

RIDSPORT. Eleverna på Gävle Praktiska Gymnasium årskurs 2 arrangerade på tisdagen julshow på Gävle fältrittklubb som terminsavslutning.

På programmet stod dressyrkadrilj, hoppstafett och Islandshästar i spegelritt.

– Tjejerna har haft fem gånger på sig att planera och förbereda showen med allt som hör till, berättade Sara Olofsson, som är mentor för klassen och lärare i hästhållning.

– De skötte sig jättebra. Det har aldrig varit så tyst någon gång som i morse när de förberedde sig för riduppvisningen inför föräldrarna.

Skolan har ridning på schemat varje vecka på Gävle fältrittklubb.

Efter jul får de åtta eleverna börja med körning för ytterligare en lärare. Redan under den gångna höstterminen har de varit ute på praktik på Gävle FRK, Söderhamnsortens RF och Gävletravet, enligt deras egna förslag. Tredjeklassaren Emelie Carlström har praktiserat på Jultorps Ranch i Vedene, Skövde, (westernranch) i fem veckor. Etologi har de läst på Kolmården.

– Vi ska åka på studieresa när årskursen blir en trea. Tjejerna får själva komma med förslag. Det lutar åt Irland. Nuvarande treorna ska i april åka till Spanska ridskolan i Wien, berättar Sara.

Mer läsning

Annons