Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laxhoppets lördagssegrare

När de tre hemmaryttarna vann i lördagens Laxhoppet, var det jubel i busken och ovationerna stod i högan klarblå-sky. Madelene Andersson, Lisa Hagström och Johanna Eriksson var det som gjorde det! Gävle RS:s Jessica Björkman bröt hemmasviten.

Annons

”Madde” Andersson fick (liksom söndagens huvudklassvinnare Cissi Hansson) för 1.30-segern med sin Capman ett bidrag för utgiftstäckning på 1 200 kronor. Bara tre ekipage klarade dubbelnollan. Madde och ”Cappe” var det överlägset snabbaste i Fas 2 på 44,31 sekunder.
Närmast snuvad på segern blev Hebys Karolina Lindström med Lion på 47,15. Om inte om fanns… Om Maddes klubbkompis Filippa Granting på sin Cannelloni inte hade fått med sig en bom, hade de vunnit på överlägsna 39,70. Men det var förmodligen just därför … De blev fyra i stället.

 

Madde och Capman blev meetingets bästa ekipage, Filippa blev bästa junior med Cannelloni. Madde fick en hotellweekend och Cannelloni fick ett täcke.
När Gävle RS’s Sandra Höglund rider sin förstahäst Lamborghini SN och Högbos Tove Peter rider sin Sufa i samma klass brukar ”parhästarna” vara svåra att skilja åt.
Den ena brukar placera sig närmast före den andra och tvärtom… Som här, när båda red i mål på 0+4 fel. Men med 1,01 sekunds tidsskillnad, som femte och sjätte pristagare med fördel Tove. Hon kom inget på söndagen – inte Lamborghini heller.
Lisa Hagström tog en värdig seger med sin Vlam då hon slog hela 50 konkurrenter i 1.20. Högbos Karolina AldÈn gjorde allt hon förmådde för att få den blågula i Royal Way L’s träns men pressade inte Fas 2-tiden tillräckligt, 1,08 sekunder för långsam, (31,26 mot 32,34).

 

Björn Norrméns eltidtagning var verkligen på sin plats när Filippa Granting tydligen red i samma spår på Canneloni som ”Karro” på ”Pommac”, men ändå inte fick dela andraplaceringen. Det snöpligaste som kan hända är väl att bli slagen med det minsta som finns i tidsväg – en hundradels sekund! 32,35. Men meetingpriset som bästa junior närmade sig ändå…
Johanna Eriksson startade upp de två regionala dagarna med att på sin snabbspringare Misty One vinna lördagens 1.05. Klubbkompisen Sofia Elfwing blev trea med sin Miss Secret. Deras klubbkamrat Karin Forslund blev elva med sin Little Stingray i sin sista tävlingshelg som gravid.

 

Just de 13 dubbelnollorna fick dela på priserna i båda klasserna.
Gävle ryttarsällskaps Jessica Björkman vann 1.15 Ackumulator med sitt salusto Mitra Lee på maxpoängen 65 och en överlägsen tid, drygt åtta sekunder närmast över tvåan och klubbkompisen Mia Lundbäck med sin Diablo, som i sin tur närmast snuvade Tierps Bengt Olov Olovsson på Senorita Lolita med 15 hundradelar.
Med i ärevarvet var även fyran Marielle Ringfelter/Jolina och femman Amanda Lövstedt/Nikita, båda Högbo, samt Anna-Mia Nordh/Top Tronic, GRS. 19 av de 20 placerade presterade maxpoängen.
• Ska du sälja Mitra nu?
– Nej, det är så kul när det går bra!

Mer läsning

Annons