Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif Hall Årets ridlärare: "Han har ett sjätte sinne för hästar"

/
  • Leif Hall är Årets ridlärare 2015 i Gävleborg. Här med sina hästar Cilvano Z, till vänster och Clear Boy.

Leif Hall i Gävle Ryttarsällskap är Årets ridlärare 2015 i Gävleborg.

Annons

Ett stipendium på 4 000 kronor fick Leif Hall av Sisu Idrottsutbildarna Gävleborg. Stipendiet är personligt och är avsett för fortsatt utbildning, fortbildning, studieresa eller liknande.

Kriterier för Årets ridlärare:

Med ridlärare avses person som har avslutad och godkänd yrkesutbildning, SRL I-III.

Är verksam inom förening med ridskoleverksamhet ansluten till Svenska Ridsportförbundet i distriktet.

Ridlärarens ledarinsatser ska ligga i linje med ridsportens idéprogram Ridsporten vill.

Gävleborg har 19 behöriga ridlärare enligt kriterierna och totalt 68 nomineringar, alltså hade flera personer fått många nomineringar. Av dessa togs följande fyra ut: Maria Berg, Ockelbo Ryttarförening, Gunilla Ekengren, Söderhamnsortens Ryttarförening, Cecilia Gustafsson, Högbo Ridklubb och Leif Hall, Gävle Ryttarsällskap. Årets ridlärare blev Leif Hall. De övriga tre fick ”tröstpris”.

Här är utdrag och delar av nomineringarna som kom in på Leif Hall:

”Leif är en av Sveriges bästa hästmänniskor. Han är inte bara ridlärare, banbyggare och tävlingsryttare, han är som en extra farbror. Han lär en inte bara om hästar och ridning, utan även om livet”.

”Även fastän Leif under detta år brutit fler ben än mina år på jorden så har hans träningar hållit samma goda kvalitet”.

”När ”hjälmfotingarna” har tävling är Leif med och bygger även för dem. Det är jättestort för de små att få träna och tävla för samma som de stora tjejerna/killarna. Han delar ut rosetter åt dem och hjälper dem så att de ska känna sig stolta och duktiga”.

”Ett bra exempel på när Leif förklarar var för något år sedan: Han skulle lära oss skänkelvikning. Han försökte att hoppa runt och visa, men till slut tog han en grep och hoppade upp på och lärde oss skänkelvikning”.

”Tänk, Leif har varit Gävle Ryttarsällskap trogen i över 30 år! Trots att han hade kunnat prioritera sin egen karriär inom svår hästhoppning och trots finfina erbjudanden från betydligt mer flashiga ställen, så har han stannat.

”Leif har ett sjätte sinne för hästar. Det har självaste Jens Fredricson sagt. Därför är Leif Årets ridlärare 2015 i Gävleborg.

Det är för andra året i rad som stipendiet går till Gävle Ryttarsällskap. 2014 var det Caroline Brodin som stod på tur.

– Det var väldigt roligt att stipendiet går till GRS två år i rad. Det känns som om de som nominerade oss har gjort det med hjärta och värme, säger Leif Hall glatt.

Mer läsning

Annons