Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Leif Hall byggde SM-banorna

Gävle ryttarsällskaps A-banbyggare Leif Hall var det som designade SM-banorna i Umeå det gångna veckoslutet.

Annons

Det var den etablerade banbyggaren Leif Hall, Gävle, som hade ritat och ansvarade för de stora hoppbanorna i Umeå RF:s 4-dagars regionala/nationella hopptävlingar med Svenska Mästerskapen och Norrlandsmästerskapen 2009 på Hippologum.

Han har byggt båda Svenska Mästerskapen i hästhoppning i år. Först Utomhus-SM i Hammarö, Karlstad i förra månaden och nu Inomhus-SM på Hippologum i Umeå.

Han har hittills byggt sammanlagt sex SM:

Utöver de ovanstående, Hopp-SM för ridhästar på Lugnet i Falun 2007 och Hopp-SM för ponnyer i Högbo förra året. Banhoppningen i Fälttävlans-SM för juniorer på ridhästar på Hästival, Kungsbäck, i Gävle 1998 och i Ponny-SM i Hofors förra året.

Den etablerade och framgångsrike hoppryttaren Leif Hall har varit banbyggare sedan 1985. Liksom alla började han med bokstaven C (upp till och med regionala tävlingar) för att i början på 90-talet bli B-banbyggare (upp till och med nationella tävlingar). I slutet av 90-talet examinerade han upp till att bli A-banbyggare (upp till och med elittävlingar som SM).

De senaste tio åren har han byggt cirka sju nationella meetings per år: GRS Horse Festival och Gävle Horse Show, Högbospelen, Sundsvalls RK, Näset, Tierp och Piteå, utöver SM. Dessutom har han byggt Strömsholm Summer Games en gång.

– Jag har aldrig byggt så mycket som i år, konstaterar han. Det känns som mitt varumärke är bra nu.

– Det är väldigt roligt naturligtvis. Man får ta ut svängarna mycket mer. Man tar ut svårigheterna mer, både hindermässigt och för övrigt.

– Jag vill bli internationell banbyggare - så småningom.

Mer läsning

Annons