Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad SM-vecka för Ponnyklubben i dressyr

/

Det var ett nöjt gäng med arrangörer och funktionärer under Gävle Ponnyklubbs regi som konstaterade att SM-veckan började lida mot sitt slut och att allt hade gått riktigt bra.
– Allt har gått bra och det är roligt att höra från flera håll att de är nöjda med arrangemanget, säger tävlingsansvarige Pernilla Netsman Stolpe.

Annons

Hela veckan har arrangörerna från Gävle Ponnyklubb hållit tummar och tår för att vädret ska vara på deras sida, i torsdags inleddes tävlingarna med regn och så fortsatte fredagen och delar av lördagen. Men när det var dags för den stora finalendagen så sken solen över hela Ponnyklubben. Klockan nio startade A-finalen och det som lockade mest folk var ponnyküren. Där ryttarna gjort egenkomponerade dressyrprogram till musik som de valt själva. Ponny-SM är något som Ponnyklubben är stolta arrangörer av för första gången.

– Det känns roligt att vi har en kommun som vill satsa på ridsporten och på Ponnyklubben. Vi har fått en anläggning som inte bara är fin, den håller måttet för den här typen av arrangemang också, säger Pernilla Netsman Stolpe.

Det är svårare att dra publik till dressyrtävlingar än hopptävlingar, men GPK:s ordförande Patrik Sundström är ändå nöjd:

– Vi har nog räknat till runt 1000 personer här nästan varje dag.

Här är de fem SM-guldmedaljörerna från söndagens A-finaler.

I kategori B grupp 2 tog Emilia Trulsson, Geronima, från Båstads RK guld med procenten 67,880.

Guldmedaljen i kategori C Grupp 2 gick till Emma Tedenström, Emmy P, från Sundby Ridklubb med totalt 65,943%.

I kategori B var det Willands RF:s, My Sandgren, Stenbroåsens Ante som vann med 69,927%.

Medan i kategori D Grupp 1 tog Clara Egholm Hebsgaard, Extrem, från Åsbo RF guld med 70,657%.

Och i kategori C Grupp 1 var det Ellen Hedbys, Indiana Joe, Hogsta DR som vann med 72,208%.

Mer läsning

Annons