Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin Lönn och Casiopeia 2 fyra i ponny-SM i dressyr

Gävle Ponnyklubbs Malin Lönn/Casiopeia 2 kom totalt fyra i ponny-SM i dressyr. Elittävlingarna gick i helgen på Dagstorpsortens Ryttarförening.

Annons

– Jagär jättenöjd! Det var 30 grader varmt alla dagar och jättekvavt i stallarna, men ändå presterade ”Pia” så bra som hon gjorde! Så här gick det dag för dag:*

Kval 1 fredag:

– Där fick vi 66,92 procent och slutade 7:a. Hon var lite tung i handen vilket gjorde att vi fick ett flertal missar vilket såklart drog ner poängen.

Kval 2 lördag:

– Där fickvi 69,19 procent och kom 5:a! Jag är jättenöjd med ritten och framförallt med Pia! Hon var fortfarande lite tung i handen, hon behöver bli kvickare i bakbenen föratt bli lätt i handen och höja poängen ytterligare.

Gävle Ponnyklubbs Malin Lönn/Casiopeia 2 kom totalt fyra i Ponny-SM i dressyr.

A-final söndag:

De 15 ekipage som hade bäst resultat i kval 1 och 2 går vidare att rida A-finalen på söndagen, vilket rids i kür och bedöms av fem domare, varav två måste vara utländska.

– Jag är jättenöjd med Pia i küren på söndagen också! Hon var väldigt trött och blev även här för tung i handen, vilket gjorde att vi fick några missar. Det var fyra år sedan jag tävlade min kür sist och den passar inte oss lika bra längre, då hennes takt i gångarterna inte passar in lika bra till musiken somden gjorde förut. Men jag är som sagt jättenöjd ändå! Jag slutade 3:a på 69,03 procent.

Totalt:

– Vilket gjorde att vi slutade totalt 4:a i SM 2016!

– Roligast av allt var att det var jättemånga som kom fram och tyckte att Pia har blivit så fin. De danska domarna gav mig mycket beröm för min ridning samt att Pia var så fin och fräsch trots sin ålder! Det märktes även på poängen attde tyckte om henne då de hade oss som 1:a både på fredagen och på söndagen. Prisutdelningen genomfördes till fots utan ponnyer.

Mer läsning

Annons