Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin Sima vann 1.30 i Högbo

Hemmaekipaget Malin Sima/Monte Rey vann högsta klassen, 1.30 meter, i Högbo ridklubbs regionala 2-dagarsmeeting i helgen.

Annons

23-åriga Malin Sima, som bor i Gävle, gjorde fem starter i helgen, varav fyra felfria ritter och en med fyra fel med egna Monte Rey och med klubbkompisen Sofie Bergers unghäst Le Beau 48.

– I lördagens 1.20 blev jag tvåa med Monte Rey och på kvällen provred jag Le Beau för att på söndagen tävla honom för första gången. Vi var felfria i båda klasserna 1.00 och 1.10, han var jättefin, konstaterar Malin lyckligt.

Denna var dagens högsta klass, bedömningen var A:0 direkt på fel och tid. Endast Helena Heramb/Qville, Söderhamns HK slog Malin och Monte Rey. Övriga placeringar tog Högbos Linnea Zachrisson/Z-Beata, Gävle PK:s Malin Hillgren/Ventura of Canadian, Högbos Sanna Malmström/Top Secret, samt Älvkarlebys Emelie Torstensson/Trinity och Lisa Hagström/Adonis 290.

Malin och Monte Rey tog i huvudklassen på söndagseftermiddagen sin första 1.30-seger. Bara två till ekipage dubbelnollade, det ena var Gävle ryttarsällskaps Christine Fältström/Fly High som blev trea.

– Vi har tagit flera placeringar i 1.30 men det här var vår första seger. Så han har gått här vid HRK-stallet och varit lite mallig nu. Han känner att han är i bra form och kaxar upp sig mot mig, skrattar Malin.

– Han är en cool herre. Han var lite loj på framridningen, han rörde sig som en gammal gubbe. Men som vanligt när vi kom in på tävlingsbanan tände han till och gick så fort så det nästan inte gick att få stopp på honom. Han vet när han ska jobba...

De har vunnit tre gånger förut, 1.10 hemma i årets Högbospelen och i Hudik Ryttar Cup -08 i 1.10 och 1.20.

– Debut i 1.40 i årets Hudik Ryttar Cup i nästa månad. Vi debuterade i 1.35 i Tierps Kråkhoppet, då fick vi en rivning och jag tvingades lägga en volt för att han gick så fort. Men det får vi se, för först måste jag få mera pli på honom och han ska lära sig att lyssna bättre.

En uppgift för tränare Cia Tenggren…

Gävle ryttarsällskaps Mia Lundbäck vann söndagens 1.20, också A:0, med sin Diablo, närmast över Malin Hillgren/Ventura of Canadian med 27 hundradels sekunder. Felfria var även nian Christine Fältström/Cumelus och tian Lotta Eriksson/Rio Grande 6, också GRS.

Älvkarleby RK fick en seger genom Johanna Lindberg och hennes nya Chablis i dagens 1.10. Johannas klubbkompis Emelie Torstensson blev tvåa med Grandioso 57 och Mia/Diablo trea.

Det blev en dubbel för hemmatjejen Christina Kicki Persson i söndagsmorgonens enmetershoppning. Hon vann med sin Jash Maradona och slog närmast sig själv med Oscar. Trea Frida Fastesson/Marlon. Det fjärde och sista priset lade hemmatjejen Anna Östblom beslag på med sin relativt nya och första stora häst Rafaelo. Rättvist nog var det dubbelnollorna som fick dela på priserna.

Att hemmaryttaren Jonas Wretlind vann dagens 1.10 med Fabio var revanschlustan som satte in. För i den förestående en meter blev den snart 50-årige Wretlind slagen av 12-årige rivalen Anton Gavelli, Älvkarleby RK, med 90 hundradels sekunder. Anton hade fem dagar innan fått 17-åriga Monique från Örsundsbro som ersättare för sin bortgångne arbetskamrat Pollux. Anton och Monique kom, sågs, segrade och åkte hem till Hille igen efter en 100-procentig utdelning.

Mer läsning

Annons