Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin vann dubbelt – nu har hon kvalat nationellt

/
  • Malin Lönn/Casiopeia 2 vann dubbelt i Dalarna och har kvalat till nationella tävlingar.

Sandvikentjejen Malin Lönn, 18, är tillbaka på tävlingsbanan med sin 21-åriga D-ponny Casiopeia 2. De har redan hittills i år vunnit sina båda starter och är kvalade till nationella tävlingar.

Annons

Under perioden 2012 - 2015 tävlade Malin framgångsrikt för Aros RS, Rånäs RK och Djursholms RK. Ungponnyn Oh Top Chocolate, (född 2009, ägare uppfödaren Pytt Hamberg), red Malin för utbildning maj 2014 - augusti 2015.

– I ungponny-SM tog vi brons 2014 och silver 2015, påpekar Malin glatt.

Casiopeia, (född 1995, tysk ridponny efter Caliostro - Black Boy, ägare Malin Lönn), eller Pia som hon kallas hemma i stallet hos familjen Falk i Östanbyn, har sedan hon köptes 2011 haft två års uppehåll från ridningen på grund av en kronisk hudsjukdom och har enbart skrittats vid hand. Men efter rätt behandling av en hudspecialist är såret på Pia, på armbågen vid sadelgjorden, nu helt utläkt. Malin red henne barbacka i tre månader fram tills i juni förra året, då Pia blev fullt användbar igen. Pia var då helt annorlunda och mer samarbetsvillig. Och efter ett halvårs träning blev det så tävlingsdags.

Malin löste nu licens för Gävle Ponnyklubb 2016. Året började med två regionala tävlingar i Dalarna. Det blev segrar direkt!

Årets första tävling gick den 28/1 i Rättviks körhall med Insjöns RK som arrangör. Klassen var Lätt A:P1. De vann direkt på hela 71,05 procent!

Grattis Malin, kommentar!

– Tack! Det var första gången någonsin som jag hade kunnat förbereda oss inför varje moment. Förut har det runnit iväg och varit lite ostabilt.

Årets andra tävling gick den 13/2 i Leksand. Klassen var FEI Inledande program. De vann igen, nu avancemang till hela 71,25 procent. Tvåa blev Edsbyns Maja Wennstig/Gimmick på 65 procent.

Grattis igen Malin, kommentar!

– Tack! Det som var roligast här var att vi fick betyg 9 med kommentaren Wow! på avslutande uppridningen med halt och hälsning. Hon var här lite mer spänd och pigg, vilket gjorde att jag hade lite fler missar på det som vi brukar vara ganska stabila och bättre på.

Vad är ditt mål med Pia i år?

– SM den 21-24/7 på Dagstorpsortens RF.

Hur kvalar ni dit?

– Minst 65 procent i två nationella klasser.

Vad händer på vägen dit?

– Vi ska vara med i Gävle Ponnyklubbs Division I-lag under våren. Gävleborg tävlar ihop med Dalarna. De två första omgångarna går i Lagtävlansprogram för Ponnyallsvenskan och avslutas i Lätt A:P1. De två bästa lagen går upp i elitserien.

Vilka är dina tränare?

– Pia och jag ska träna dressyr för Anna-Karin Knäcken Fredell på måndagar samt markarbete/hoppning för Anita Engholm på fredagar. Jag rider även för Molly Hedqvist på Realgymnasiet och ibland för Ulf Lind.

Mer läsning

Annons