Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många gästrikeframgångar i Söderhamns dressyrtävling

Flera gästrikeekipage samlade poäng och pallplatser i Rengsjö när Söderhamns Hästsportklubb arrangerade Regional dressyr för ridhästar på torsdagskvällen.

Annons

Anna och

RENGSJÖ/DRESSYR: Inte bara åskan small till med dunder och brak när Söderhamns HK arrangerade dressyrtävling i Rengsjö. Det gjorde även gävleryttaren Anna Grönberg som tävlar för Edsbyns Ridklubb och hennes blott femåriga valack Nordsteern Bel Avenir tog dubbla segrar. Lilla ”Ben” och Anna Grönberg har gjort det igen.

I Lätt A:3-an var Anna Grönberg och Ben helt överlägsna. Med segerprocenten 76,43 lämnade de motståndet långt bakom. Närmast var Ockelbo Ridklubbs Maria Wennerblom på egna stoet Molly Madison som tillsammans red ihop 68,14 procentoch kom på en andraplats i klassen.

När det sedan var dags för Medelsvår C:1 blev det tajtare, men Anna och Benknep andra segern för kvällen och även här på fina procent, hela 73,40. ThereseTällberg från Bollnäs kom tvåa med 72,66 procent på Vestervangs Quality och tredjeplacerad blev Söderhamnortens Camilla Nyström Westberg på sin gentleman Kolt.

Utvecklingen för Anna Grönberg och hennes Ben har gått riktigt snabbt uppåt den här sommaren.

- Torsdagens start i Rengsjö var den blott andra starten i Medelsvår C och i höst väntar årets stora mål, 5-årschampionatet i Flyinge.

- Det är verkligen helt otroligt, utbrister Anna glatt.

- Ben är bara 5 år och detta är andra gången som vi startar två klasser på samma tävling och han gör det helt fantastiskt bra! Vi är ju dessutom bara ute och övar inför Flyinge så det är en bonus när det går så här bra, säger Anna Grönberg.

Tillsammans med Ben slog hon dessutom nya personliga rekord i Rengsjö med de höga poängen i dessa klasser.

Kvällens sista klass var en Medelsvår B:4 och endast sex ekipage kom till start. Segern gick till Annas klubbkompis Madelene Lundin och Tågerods Ronelsom red ihop 67,72 procent. Tvåa kom Tone Krogstad från Söderhamnsortens RF på sin maffige valack Beauprince på 66,552 procent.

Storviksbördige Fredrik Böhling kom till start i samma klass och red ihop 63,26 procent vilket räckte för att sätta första kvalet till Medelsvår A på Märtha Nilssons häst Miro.

Gävle Ponnyklubbs Rosalie Sjöberg och hennes skimmelvalack Donatello vann Lätt B:2 på 68,83 procent.

Dagens första klass som var en Lätt B:2 vanns av Gävle Ponnyklubbs Rosalie Sjöberg och hennes skimmelvalack Donatello på 68,83 procent. Paula Lomfalk/Deloma och Elin Haga/Lou Queen, tävlande för Älvkarleby Ridklubb, tog hand om andra-respektive tredjeplatsen i denna klass.

Ingrid Nyström från Härnösand dömde kvällens alla 4 klasser (31 startande) som gick i växlande väder som pendlade mellan sol, regn och åska.

Mer läsning

Annons