Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Märtha och Miro tog silver i Norrlandsmästerskapen

/
  • Märtha Nilsson från Högbo Ridklubb startade två klasser med sin Miro och knep till slut silvermedaljen i Norrlandsmästerskapen.

Märtha Nilsson från Högbo Ridklubb startade två klasser med sin häst Miro och knep till slut silvermedaljen i Norrlandsmästerskapen för Juniorer/Young riders.

Annons

I helgen arrangerade Sundsvalls Fältrittklubb Nationell/regional hästdressyr med bland annat Norrlandsmästerkapen för Juniorer/Young rider och Seniorer. 

Under lördagen föll regnet vilket gjorde banorna blöta och kladdiga. Det hindrade dock inte ett antal gästrikeekipage att leverera fina resultat. Under söndagen sken solen vilket gjorde mer gynnsamma förhållanden. 

Märtha Nilsson från Högbo Ridklubb startade två klasser och knep till slut silvermedaljen i Norrlandsmästerskapen för Juniorer/Young riders. Märtha kom med sin Miro tvåa i lördagens Medelsvår C:1 på fina 69,681 procent, i söndagens Medelsvår C:2 kom de på fjärde plats med 65,444 procent. Genomsnittsresultatet räckte till en hedrande silvermedalj, endast en tiondels procent från guldet som gick till Johanna Bergqvist från Östersund-Frösö RK.  

Märtha berättar:

– Miro har utvecklats framåt hela tiden, det här var hans första meeting med lite längre resa och övernattning. Eftersom han är ganska nervig, vet man aldrig hur han reagerar men det har gått jättebra. Lördagens klass gav en härlig känsla om hur det ska kännas när det är riktigt bra! Extra roligt med medalj i Norrlandsmästerskapen.

Christina Elson från Gävle, men tävlandes för Edsbyns RK hade tre hästar med sig och alla tre hästarna skötte sig exemplariskt. Med Chardonnay var Christina tredjeplacerad i alla starter. De inledde fredagen med 65,833 procent i FEI Prix S:t Georges. I lördagens Medelsvår A:1 red de ihop 65,385 procent. Och de avslutade på söndagen med 67,149 procent i ytterligare en FEI Prix S:t Georges. Med unge och ståtlige DMJ Debussy blev den en tredjeplacering i Lätt A:3 på 64,286 procent.

Nästan gladast var Christina över Gamblers debut i Svår klass, det vill säga FEI Intermédiaire I med fina 64,912 procent på nationell nivå.

Christinas kommentar:

– Det är härligt med så fina hästar i stallet, de håller en hög nivå genomgående! 

Cornelia Andersson från Storvik Ovansjö Ridklubb red Berit Lindahls Vasco till en andraplacering i lördagens Medelsvår A:1 på 66,385 procent. I söndagens FEI Prix S:t Georges fick de fina 66,886 procent och blev oplacerad femma på det. Cornelia var sprudlande glad över så fina procent i nationell klass med tre domare.

Berit konstaterar att:

– Det har hänt så mycket positiv utveckling den senaste tiden mellan Vasco och Cornelia, här finns mer att hämta! 

Lisa Lindroth också från Storvik Ovansjö red sin Picnic till en femteplacering med 65,612 procent i Medelsvår B:5.

Bengt Carlsson 

Mer läsning

Annons