Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måstematch för Tierp Hockey

Hockeyettan är inne i sista spelvändan. Åtta matcher återstår och Tierp har häng på topplagen, som ju kämpar för en plats i allettan. De fyra bäst placerade lagen går dit efter att grundserien är färdigspelad den 14 december.

Annons

– Jag kan hålla med om att det här är något av en måstematch. En seger mot Hedemora borta skulle sitta väldigt bra med tanke på chanserna att vi ska få lira i allettan, säger också Tierps chefstränare Stellan Gerdin.

Tyvärr har Tierp tre spelare på skadelistan. Men den bilden fanns också med i söndagsmatchen mot serieledarna Hudiksvall, där Tierp gjorde en bra insats och tappade poäng orättvist.

– Vi har varsin seger på övertid och nu hoppas jag att vi kan avgöra på tre perioder,säger Gerdin.

Patrik Tenggren, Simon Olsson, Niklas Haglund och Marcus Eriksson är spelarna på skadelistan för Tierp Hockey. Naturligtvis kännbara förluster, inte minst med tanke på att hockeyettan har kommit in i slutskedet.

Nu har man dock klart med ett intressant nyförvärv (se separat artikel) i Viktor Långsved, som kommer i från Söderhamn/Ljusne, men tränat de två sista veckorna med Tierp Hockey. Viktor anses som en lovande forward.

– Vi kommer med tre femmor till mötet med Hedemora. Rikard Zeidlitz vaktar kassen. I övrigt kommer vi med den uppställning vi hade i sista perioden mot Hudiksvall, säger Gerdin.

Det innebär bland annat, att Månkarbograbben Freddie Andersson återfinns som forward i tredjefemman. I förstafemman går Donny Wallin in som forward tillsammans med tvillingbröderna Berlin.

Hedemora tog ju en mycket viktig trepoängare i förra omgången. I daladerbyt med Borlänge vände Hedemora i matchslutet med två mål och vann med 3-2.

Hedemora har nu 36 poäng, medan Tierp som tappat i de två senaste matcherna har plockat hem 30 poäng.

Den poängsättningen inför kvällens match i Bolidenhallen gör ju att Tierp nog måste vinna för att inte halka efter topplagen.

 

Mer läsning

Annons