Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moa fyra i A-finalen

Tre gästriketjejer var i helgen i Dagstorp och tävlade i Svenskt Ponnyderby i dressyr. Dessa var Moa Morell Trolin, Jennifer Vakkuri och Frida Andersson.

Annons

A-finalen gick i klassen FEI:s Mästerskap dit 16 ekipage av 45 klarade kvalet i Stora rundan, som var fredagens FEI:s Inledande program och lördagens FEI:s Lagtävlan ponny.

Torsåkerstjejen Moa Morell Trolin, numera tävlande för Djursholms RK, med Casiopeia 2, samt Högbo RK:s Jennifer Vakkuri/Tintin och Frida Andersson/Cherrys Child Cherokee deltog i kvalen.

I första kvalet red Moa på 68,509 procent, Jennifer på 66,140 och Frida på 61,842. Moa och Jennifer blev placerade som trea respektive sjua.

I andra kvalet red Moa på 65,185 procent och blev placerad sexa. Jennifer red på 62,500 och Frida på 62,037 procent. Moa och Jennifer var därmed kvalade till A-final.

I A-finalen red Moa på 64,474 procent och Jennifer på 60,351. Detta innebar att Moa och Casiopeia blev fjärdeplacerade.

– Första dagen var hon jättefin. Jag är extra nöjd med att skritten var så bra. Andra dagen var jag nervös och ”Pia” kändes matt. I finalen kändes allt bra men vi hade en miss i skrittpiruetten. Jag är jättenöjd med helgen, säger Moa

– Första dagen gick Tintin bra, andra dagen var han bra på framridningen men sedan blev han seg inne på banan. Och i finalen hade vi för många missar, säger Jennifer.

Frida och ”Iggi” blev sjundeplacerade i Consolation Class på 64,444 procent.

– Första dagen gick det inget vidare, vi hade för många missar. Andra dagen gick det något bättre, men även där en del missar. Tredje dagen är jag nöjd med, för ”Iggi” gick bättre för varje dag, säger Frida.

Dagstorpsortens RF var arrangör i skånska Löddeköping.

Mer läsning

Annons