Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Sara Henrietta verkligen i toppen

Sara Henrietta B Källström vann finalen i Young Rider Krafft Cup med Garcia i helgen. Och nu är hon femma i hela Sverige.

Annons

Årets Elittävling i Djursholm dominerades av Gävleborgsekipage: Maria Eriksson, Edsbyn, på Galliano, vann både Grand Prix och Grand Prix Kür.

18-åriga, alltså fortfarande juniorryttare, Sara Henrietta B Källström från Kungsgården lämnade övriga startande ordentligt bakom sig.

I lördagens klass Prix St Georges var 73,6 segerprocenten, nästan 10 procent före tvåan Malin Ljungcrantz/Larino från Flyinge. Finalen avslutades på söndagen med samma program, fast i kür (egenkomponerat till musik), där andraplacerad var Emilie Nyreröd, Strömsholm, på hästen Milca, 67,8 procent. Segersiffran för Sara Henrietta var 72,7 procent. Efter sammanräkning av finalens båda klasser blev segermarginalen fantastiska 15 procent!

Tar man en titt i Svenska ridsportsförbundets topplista över ryttares championatspoäng 2008 så här långt, ligger Kungsgårdstjejen rankad femma totalt i Sverige.

Att en juniorryttare slår sig in i det här gänget är väl närmast en sensation med bragdstatus.

Sporten får tag på Sara Henrietta hemma på gården i Kungsgården, där det packas för fullt. Utrustning och tre hästar ska åka ner till Tullstorp, Sara Henriettas arbetsplats och träningscamp.

– Jag har ett fantastiskt upplägg, dels arbetet som beridarlärling för Jan Brink och träningsmöjligheterna med honom. Jag har Jan, en av världens bästa ryttare, med mig på nästan varje tävling – det betyder oerhört!

– Samarbetet med modekedjan Gina Tricot ger mig chansen att även kunna fokusera mer på mina egna hästar.

Hon fortsätter berätta att närmast i ordningen är det Flyinges internationella tävlingar som står på tur.

– Garcia och jag skall debutera Internationellt i den så kallade Lilla Rundan och med Diezel har jag fått ett wild card till den Nationella Medelsvår B:4-klassen.

Tävlingarna går av stapeln helgen 3-5/10 och Sporten önskar vår egen lilla dressyrprinsessa lycka till!

Mer läsning

Annons