Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får Lisa större konkurrens

Nu till den stora omställningen när Lisa Hedman sadlade om Ramona från ponny till stor häst:

– Nu har jag startat min första tävling med henne som stor häst, är Lisas faktum.

Annons

Det var i Gästriklands årspremiär den 16 januari i Toyota Cup på GRS som Lisa hoppade över den lägsta Lätt C:1 och gjorde storhästdebuten med Ramona i mittklassen Lätt B:1 direkt i stället. De fick hedrande 61,72 procent och kom på en oplacerad niondeplats av 24. Ett lovande storhästekipage i dressyr…!?

– Jag var jättenöjd! Det var ju vår första tävling bland de stora hästarna. Det var bra motstånd också där, redan i årets första tävling. Jag trodde vi skulle bli mer neddömda än vad vi blev. Det kändes bra – verkligen! Jag red Ramona (alltså som ponny, red:s anm.) för samma domare i somras i Årsunda och fick högre procent nu (som stor häst), i motsvarande klass. Jag blev så himla nöjd med debuten. Jag tycker det var jättekul på GRS, kommenterar Lisa.

• Vad händer nu? Har du redan fått ”blodad tand”?

– Ja. Jag har anmält mig till tre tävlingar: StORK Lätt C:1 Toyota Cup, Max Cup i Högbo Lätt B:1 och debut i Lätt A:1, samt sista omgången av Toyota Cup som också går i Högbo, Lätt B:1 och Lätt A:1.

• Hur är din filosofi?

– Jag ska prova hur vi hävdar oss bland de stora hästarna, för att se var vi står i de olika klasserna. Jag är ju van att vara med och fightas, så jag hoppas vi ska kunna ta placeringar bland de stora hästarna också. Det är ju det som är målet!

• Vad tycker du är skillnaden med att tävla Ramona som stor häst i stället för som ponny?

– Bland ponnyerna visste jag att vi kunde konkurrera om topplaceringarna – så jag var uppe i varv. Nu är jag avslappnad och rider på ett lugnare sätt, för jag vet inte var vi står än.

• Vad är ditt långsiktiga mål?

– Att vi ska bli lika konkurrenskraftiga bland de stora hästarna som bland ponnyerna.

Mer läsning

Annons