Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu tränar ryttarna inomhus i Hille

Verksamheten pågår nu för fullt i det nybyggda ridhuset på Olstorp i Hille. Det är organiserade träningar tre dagar varje vecka. Och efterfrågan har varit stor.

Annons

Sedan byggstarten vecka 35 har ridhuset nu varit i bruk i en månad. Manegen har måtten 60 x 22 meter. Ridhusbotten är väl genomtänkt för att passa alla typer av hästar inom samtliga verksamhetsområden.

– Det är viktigt med ett bra underlag, därför har jag tagit hjälp av ridbanespecialisten Lasse Bergström i Heby, som bland annat anlägger underlaget i Globen, säger byggmästare Dan Johansson.

– För att sonen Anton lätt ska kunna ha bra träningsmöjligheter hemma och därmed slippa tillbringa så mycket tid i bilen, för att i stället hinna med läxor och skola. Dessutom har intresset för ett ridhus varit stort från hästägare runt omkring, förklarar gårdsägaren Anna Gavelli.

– Man är så trött på att släpa runt med hästar till olika ridhus och passa tider för att få träna. Det är så mycket lättare nu, att bara gå ut och träna när som helst, tillägger Danne.

– Mestadels hoppryttare. Men alla är hjärtligt välkomna, oavsett gren och klubbtillhörighet, svarar Anna.

– Alexandra Idehäll, Forsby och Thomas Lennholm, Bergby, håller träningar två dagar i veckan vardera. Dessutom kommer Lotta Schultz, Enköping och håller träningar emellanåt, närmast måndag - tisdag vecka 44, berättar Anna.

– Ja, lördagen den 15 november blir det en Öppet hus-dag med diverse aktiviteter. Då är alla välkommen med eller utan häst, informerar Anna och Danne.

Mer läsning

Annons