Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överlägsen seger för ”Ulle” och Herman

Det blev en glädjande hemmaseger i helgens fälttävlan i Hofors, genom Ulrica Dilén med sin egen uppfödning Herman.

Annons

Ridhästarna gick på söndagen. Ulrica och Herman startade först i morgonens 0.90 meter. I dressyren fick de oslagbara 42,1 straffpoäng, som höll sig hela dagen. En felfri banhoppning följde över nio hinder. I eftermiddagens terrängritt gick de också nolla och segern var ett faktum.

– Vi startade ju först vi, rätt igenom, dressyren, banhoppningen och terrängen. Vi behöll ledningen genom hela dagen, så det var ju klart direkt när jag hade ridit i mål i terrängen att vi skulle vinna., när jag väl fick veta att det var inom optimaltiden.

– Tack, det var verkligen jätteroligt. Det här var min första fälttävlansseger, berättade ”Ulle” och fortsatte:

– Skönt att jag har fått ordning på dressyren på både mig och Herman. Det kan jag tacka mina tränare Karin Boox och Margareta Magnusson-Osmund för.

– Jag var jättenervös inför alltihopa, men extra mycket inför terrängen, för då ledde vi och jag ville förstås gärna behålla ledningen. Herman var en klippa i terrängen och allt flöt bara på.

De vann med hela 10,2 straffpoäng närmast över Madeleine Qvarnström/Dancing Queen, Jälla. Det blev en till placering för arrangörsklubben Hofors ridsällskap genom trean Moa Grönkvist med sin Lavell på dressyrens 55,7. Högbos Christina Persson blev nionde och sista pristagare med sin Jash Maradona på 65,4 straffpoäng.

Närmast slagen och först utanför placering hemmatjejen Sanna Engström med Mister Melvin, som även blev klubbmästare för lektionshästar. Därefter följde ytterligare elva gästrikar, varav sju hemmaryttare.

Österfärnebo RS:s Lisa Henriksson/Kalinka des Carrieres blev tvåa i 1.00 meter på 69,2 straffpoäng, efter 60 i dressyren och resten tidsfel i terrängen. Waxholms Kicki Jonsson/After Eight vann på 67,1. Frida Andersén blev med sin egen uppfödning Herta Hofors RS:s klubbmästare för privathästar på 78,1. övriga deltagande gästrikar var Frida med sin andra häst Cormack, samt Högbos Anna Gunnarsson och Sanna Nilsson, Anna med sina båda hästar Fireflea och Light samt Sanna med sin Gold Prince.

Ponnyerna gick på lördagen i de motsvarande klasserna och med stilbedömning.

Högbo ridklubbs Hanna Andersson blev med sin ponny Fredriksbergs Nina bästa gästrikeekipage i kategori II, genom andraplaceringen i Debutant på 89,3 straffpoäng. Gustavsbergs Jonna Persson/Tolstoys Bobby vann på 84,6.

Det blev hemmaplacering i klassens kategori I genom Elin Evertsson med sin Black Magic, som blev sexa på 107 straffpoäng och blev därmed klubbmästare för privatponnyer. Björklinges Hanna van Ooijen/Mowglie vann på 82,3.

Ytterligare åtta gästrikeekipage var med, varav tre hemifrån.

I Lätt klass deltog ingen gästrike, däremot blev det Bollnässeger genom Lisa Martinsson/Iona i kategori II på 101,7 straffpoäng.

BENGT CARLSSON

Mer läsning

Annons