Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På lördagskvällen kom glädjebeskedet – Frida Andersén får rida OS i fälttävlan

Tio ryttare har blivit tre, en återstår och en reserv ska utses – men det rör inte Frida Andersén från Hofors för hon är redan en av de tre klara att rida OS i Rio.
– Det känns bra, hästen känns fräsch och jag är i bättre form än tidigare.

Annons

Frida Andersén har haft stora förhoppningar på att komma med i OS-truppen och i en intervju med sporten i våras berättade hon att tävlingarna hade gett bra resultat i dressyren och i terrängen medan hon kände en liten oro inför hoppningen som var hennes svaga sida.

– Terrängen är egentligen vår starkaste sida det har gått jättebra, det är hoppningen som kan ställa till det lite men det är mest för att jag krånglar till det. Jag har anmält mig till lite olika hopptävlingar för att hinna rätta till det och träna, sa hon då.

Något som verkar ha gett resultat för Andersén och hästen Herta för på lördagskvällen kom beskedet att ekipaget blivit uttagna till OS–truppen i fälttävlan.

OS-hästen Herta har på senaste tiden åkt på regelbundna kontroller efter och inför de senaste tävlingarna och det har sett riktigt bra ut. Herta har tidigare varit senskadad och tvingades vila under en längre tid, något som Andersén bara tror varit positivt:

– Hon ser till och med bättre ut nu än innan skadan, vilan gjort henne gott.

Frida Andersén har fått det glada beskedet: hon får rida i OS i Rio.

Inför beskedet har ekipaget laddat hemma i Hofors och även ställt upp i en del tävlingar för att som sagt, stärka hoppningen.

– Hofors är hemma för mig och jag har vuxit upp här på ridklubben. Jag har mycket stöd och support härifrån.

Men några drömmare växte aldrig i stallet i Hofors.

– Nej på den tiden hade jag inga särskilda drömmar, det har ju kommit senare när man började tävla och fick smak för att vinna, säger Andersén som alltså precis fått en biljett till OS i Rio.

Frida Andersén blir andra gästrikeryttaren i OS i fälttävlan, före henne var Olle Barkander som tävlade för Gävle FRK i Rom 1960.

Mer läsning

Annons