Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pernilla meetingbäst i Gävle Ponny Cup

I helgen gjordes det ca 230 starter i 3-dagars Gävle Ponny Cup, Gävle ponnyklubbs lokaltävling i hoppning. Meetingpriset i kategori B gick till Högbo ridklubbs Pernilla Bäcke, som har börjat tävla på sin kompis Josefin Carlström Stjernmos Copiad, genom en tredjeplats, en andraplats och en seger.

Annons

I kat C var det jämt inför söndagens sista klass, men till slut blev det Jennie Karlsson med ponnyn Teqvila som efter två andraplaceringar tog hand om meetingpriset och i kat D blev det Emelie Sköld med ponnyn Merzedez med en dubbelseger och två andraplaceringar som tog hem priset. Båda tävlande för Söderhamnsortens RF.

Helgen bjöd på ett strålande väder med många duktiga och hjälpsamma funktionärer. Banbyggaren Mattias Jönsson från Timrå hade byggt trevliga och roliga banor, enligt tävlingsekipagen.

Tävlingen inleddes under en härlig fredag med en centimeterhoppning (0,40cm, 0,60cm, 0,80cm och 0,90cm) där det var ca 50 ekipage som startade och 28 som blev felfria.

Lördagen startade med en Lätt D Clear round där åtta felfria ekipage fick rosett.

I meetingets första Lätt C-klass blev det tre duktiga segrare; Amanda Bååth/Royal Morris, Bollnäs, kat B, Maria Oscarsson/Keaver, Älvkarleby RK, C och Malin Hedlund/Mr Snowflake, Högbo RK, D.

I dagens andra Lätt C-klass segrade hemmaklubbens Linnéa Westman/Sturevallens Madicken i kat C.

I lördagens sista och högsta klass, Lätt B, segrade i kat B hemmaekipaget Ronja Frans med Done It Again, i kat C tog Ronjas klubbkompis Mathilda Carlström Stjernmo med Angel Fire hand om segern och i kat D fick Gävle fältrittklubbs Anna Ekberg med Caddy ta hem segern.

Under söndagen blev det också en hel del segrar i Lätt C-klassen genom hemmaklubbens Märtha Nilsson på Sacco i kat B, i kat C Moa Mårtensson, Älvkarleby RK, med Michelangelo och i kat D ytterligare en seger till Anna med Caddy.

I söndagens och meetingets sista klass, som var en Lätt B, hade banbyggaren gjort det lite roligt för ekipagen genom att de fick välja mellan att hoppa en oxer eller ett räcke med vattenmatta som sista hindret i Fas 1, vilket var väldigt uppskattat av ryttarna. Segrade i denna klass gjorde Pernilla Bäcke på Copiad i kat B och i kat C fick Hofors Emma Björntoft segern med sin Piazon.

Mer läsning

Annons