Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandra blev showens bästa junior med sin Mirantos T

Årsta-Runstens Malin Nilsson/Prizilla vann söndagens 1.50-hoppning och blev meetingets bästa ekipage i nationella Gävle Horse Show på Travet. Hemmatjejen Sandra Jacobsson blev bästa junior med sin Mirantos T.

Annons

Märstas John Hickey och Top Of The Hill blev bästa unghäst.

I Gävle ryttarsällskaps stora 3-dagars hoppshow på Gävletravet var huvudklassen söndagens 1.50 A:1a. Av de 13 startande gick de fyra placerade till omhoppning i Winning round.

Grundomgångens enda felfria var landslagsryttaren Helena Lundbäcks kusin Viveca Lundbäck, Ekenryttarna, med hästen Canthara. Malin Nilsson/Prizilla, Södertäljes Marlene Lindblad/Corde och Hamres Jenny Johansson/Sammy Joe SN hade fyra fel. Grundens fel skulle sammanräknas med omhoppningens. Viveca fick åtta fel för två nedslag = summa åtta och blev tvåa. Marlene fick också åtta fel för två ner = tolv fel och blev trea. Jenny belastades med 16 fel och blev fyra. Hemmahoppen Christine Fältström/Fly High och Leif Hall/Cilvano Z fick i grundomgången åtta respektive 16 fel.

Därmed blev Malin Nilsson/Prizilla, Årsta-Runsten, meetingvinnare.

Sandra Jacobsson med Mirantos T och klubbkompisen Maya Nordlund med sin nya L Etoile de Bol tog hand om tionde och elfte placeringarna på fyra fel för en rivning i 1.40 A:0 (= direkt på tid utan omhoppning). Märstas Marcus Westergren/Casa de la Marta Bay vann den 41 ekipage långa klassen. Älvkarlebys Nina Göransson/Emmy Sky fick 16 fel.

Finalen för 5-åriga hästar gick i 1.20 med två faser A:0/A:0. Där hände det fantastiska att Jump Clubs Stina Lillje delade segern med sig själv på Quinci och Octavio, som var ensamma om en felfri andrafas. Stina måste ha ridit den andra hästen i exakt samma hovspår som den första, för båda tiderna var på 50,30.

Och exakt samma sak hände med tredjeplaceringen: Hemmaekipaget Alexandra Idehäll/Da Camielle och Bollnäs Gabrielle Young Shing Pettersson/Cindra var också felfria i förstafasen, men belastades med ett riv i den andra och på exakt samma 47,05 sekunder. Om inte om fanns… Utan nedslaget hade de delat segern i stället…

Finalen för 6-åringar gick i den decimetern högre medelsvåra klassen med bedömningen A:1a. Bara två hoppade grunden felfritt och fick göra upp om segern i en förhöjd omhoppning: John Hickey/Top Of The Hill vann på åtta fel för två ner och Västerås Therese Nyman/Gina förpassades som tvåa på tolv fel för tre ner. Men anledningen kan ha varit att Therese hade ridit tre hundradelar fortare än John.

I helgens avrundande tröstklass 1.25 fick hemmatjejen Malin Lindberg rida sin Renaldo sist av de sex ekipagen i ärevarvet som en av de nio felfria i båda faserna på tid (A:0/A:0). I täten red Märstas Antonia Lönberg på Marica.

Hemmaplaceringar tog Hanna Skogsberg/Mr Muscle och Elin Larsson/Toy Boy i avd. B.

På den utmärkta gräsbanan i travovalen kunde på söndagskvällen en välgenomförd Gävle Horse Show 2010 – med ryttarnas goda minne – förklaras avslutad och läggas till handlingarna.

BENGT CARLSSON

Mer läsning

Annons