Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandra och Mirantos till Krafft Cup-final

Tre gästrikar tävlade i Strömsholms 3-dagars elittävlingar i hoppning. Alla tävlande för Gävle ryttarsällskap. Namnen är Sandra Jacobsson, Cecilia Hansson och Sandra Höglund.

Annons

Så här berättar Sandra Jacobsson om sitt deltagande med sina hästar Mirantos T och Little Prince:

– På fredagen startade jag båda hästarna i den inledande 1.30-hoppningen bedömning två faser. Vi var felfria med båda hästarna och fick pris. Två bra rundor, båda kändes mycket bra!

- På lördagen startade jag Mirantos i en 1.40 bedömning A:0, som också var kval till Krafft Cup på söndagen. Vi fick till en jättebra runda med ett ”skitpet”, men en snabb tid så det räckte till att kvala till söndagen. På söndagen valde jag att rida i Krafft Cup för Young Riders 1.45 m, bedömning A:1a. Rundan började bra och det kändes jättebra! Men så skedde ett litet missförstånd på hinder 8 och jag trillade av. Lite tråkigt när vi höll på att få till en mycket bra runda, men så kan det bli ibland!

- ”På´t igen ba”! Nu laddar vi om! Planerar att åka till Hamre en dag och hoppa en låg klass, sen helgen efter det åker vi till Södertälje. Då vill jag försöka kvala till Krafft Cup igen med Mirantos och Junior Grand Prix med Prince. Och där förhoppningsvis avsluta juniortiden på ett bra sätt.

Cecilia Hansson blev på fredagen 14:e pristagare med sin förstahäst Navidad.

Det var den inledande klassen 1.30 i två faser bedömning A:0/A:0 som Cissi och David hoppade felfritt i båda. Fas 2-tiden 31,24 räckte till 14:e-placeringen bland alla de övriga 40 dubbelt felfria ekipagen, varav sammanlagt 29 fick pris av de totalt 113 startande. Helsingborgs Niklas Arvidsson/Jizzélle vann på 23,20 och det långsammaste felfria ekipaget tog 40,80 sekunder på sig.

I den efterföljande 1.35 fick de en rivning.

– Det kändes jättebra, säger Cissi.

Nästa tävling blir i Södertälje, de nationella i november.

• Grattis Cissi, berätta om ritten!

– Tack! Det kändes jättebra, han var väldigt pigg och glad. Jag tänkte att jag skulle rida för en färgad rosett, jag red innanför alla hindren i omhoppningen, men i en sväng på slutet brallade han så vi kom utanför och förlorade tid.

Sandra Höglund deltog med sin Lamborghini SN.

I fredagens 1.35 fick de åtta fel för två rivningar i första fasen. I lördagens 1.40 A:0 blev det samma resultat. Sandras nästa tävling med Laban blir i Södertälje med Krafft Cup.

Mer läsning

Annons