Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandra vann med trotjänaren Nantello

Vad roligt för Novemberhoppningens arrangör Gävle ryttarsällskap att Sandra Höglund vann söndagens högsta klass, 1.10-hoppningen, med sin häst Nantello! Den gamle trotjänaren…

Annons

Av de 42 startande hoppade 27 ekipage felfritt i grundomgången och fick göra upp om de elva prisplatserna i en omhoppning.

Avd. A-hästarna hämtade andan medan nio avd. B-hästar hoppade över samma bana, varav tre gjorde det felfritt; Cumulus med hemmatjejen Christine Fältström, Linlithgrow med Gävle PK:s Sofie Hed och Rafaelo med Älvkarlebys Jessika Lindqvist.

Efter höjning/längning av hindren var det Sandra som gjorde det. Inte enbart Höglund. Det blev två gånger Sandra i toppen. Höglund etta med sin gamle trotjänare Nantello. Edström tvåa med Anna Gavellis Pollux. 42 hundradelar skilde dem åt. GRS:s klubbmästerskap för privathästar ingick här.

Men det var inte klassvinnare Höglund som blev klubbmästare. Hon hade delegerat till mamma Marie att utse vilken av hästarna som skulle gå KM.

– Hon valde fel häst, konstaterade Sandra med ironi.

Jessica Björkman red som vanligt sin Mitra Lee för seger. Men den här gången lyckades det inte helt, trots att ingen av bommarna nuddades. De 29,21 sekunderna räckte i alla fall till tredjeplaceringen och det blev det bästa resultatet av KM-deltagarna och guldet var i hamn. För Sandra med KM-hästen Caretana Z räckte inre omhoppningens fyra fel heller till för någon av de övriga två medaljerna i klubbmästerskapet.

– Du kan väl skriva att jag blev fyra i klassen och trea i KM, ropade hennes klubbkompis Maja Lundbäck på vägen ut ur ridhuset med sin Bang-Damm.

På 29.93 slog de närmast Ockelbos Madelen Höglund (inte släkt med Sandra) på sin skimmel Inge Mera R, 32,26. Tävlingsledare Erika Persson blev åtta med sin Corlana på 33,53. Älvkarlebys Johanna Eriksson och hennes Misty One har gått från många topplaceringar i en meter till att i stället tävla i 1.10. För dagen sjua. Fältis Lena Sjöström/Antre, Högbos Anna Nyhlén/Buggatti och Älvkarlebys Moa Finell på skäcken Patch Flight tog i denna ordning de tre sista prisplatserna. Endast hemmaekipaget Helena Persson/Cornelia II blev utan pris av de tolv felfria omhopparna.

Högbo ridklubbstränaren Cia Tenggren visade framför allt sina närvarande elever hur man vinner med en oerfaren häst. I enmetersklassen var det första gången som klubbkamraten Anette Gustavssons 6-åring Fedor For Fiction gick mot klockan, efter att problemfritt har hoppat i avdelning B i fem tävlingar.

22 av de 49 ekipagen nollade i den första fasen och galopperade direkt in i den andra. Cia red på oslagbara 22,74. Ockelbos Madelen Höglund red sin Inge Mera R på 22,98 och blev näst bäst.

Tredjeplaceringen gick till Gävle PK genom Sofie Hed på Linlithgrow, på 23,34. Korta marginaler mellan Fas 2-ekipipagen så det förslog. Det var bara tävlingsledare Lovisa Bartholf på sin Magic som av andrafasens 14 felfria inte lyckades ta någon av placeringarna.

Mer läsning

Annons