Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sannas sköna seger

Högboekipaget Sanna Malmström/Top Secret vann den första klassen i Gävle Horse Show.
Startskottet gick på torsdagsmorgonen för de 3-dagars nationella hopptävlingarna på Gävletravet.

Annons

Det var 1.10-hoppningen som den 21-åriga Sandvikentjejen Sanna Malmström, tävlande för Högbo ridklubb, vann med det 9-åriga lånestoet Top Secret.

– Tack så jättemycket!

– Neej. Det har inte gått så bra en period, vi hade det lite nedåt den senaste tävlingen i Hammarö för två veckor sedan. Vi hade rivningar i 1.20 och 1.25. Hon brukar inte riva. Hon hade inte rest så långt på tävling förut och hon fick bo på en tävlingsplats för första gången, det blev stora sammanhang för henne så hon var lite trött. Hon var lite vild idag, det brukar hon bli i 1.10. Hon skötte sig bra. Allting börjar falla på plats igen. Det är härligt. Jätteroligt!

•?

– Nej, jag gjorde inte det. Jag red en normal lärorunda.

Med i ärevarvet red även hemmatjejen Cissi Hansson på Felicia, fyra och tävlingsledaren Erika Persson på Lavara, femma. Och nämnvärt är även att hemmatjejen Marta Jansson gjorde en dubbelnolla och tog åttonde placering efter att ha haft sin nye tysk Conrad i bara 14 dagar.

I den efterföljande 1.20 blev det ett nedslag för Sanna och Secret.

– Ja tyvärr! Men det var en bra runda.

Sanna lånar Top Secret sedan mitten av januari av Cathrine Silfverling i London.

– Cathrine har varit här och tävlat på Gävle Horse Show flera år i rad nu, synd att hon inte kunde komma i år, men just nu tävlar hon internationellt i Holland och det är ju roligt för henne.

Dagens högsta klass var kvällens 1.35 i två faser. Regerande sjufaldiga svenska mästarinnan Helena Persson i Årsta Runsten vann med Carambole.

– Nej. Men jag hade ju övat mig två gånger innan.

Med det menade Helena sina föregående ritter på Chamonix H och Bonzai H i klassen.

– Men han är ju ganska snabb, Carambole...!

Helenas klubbkompis Zara Knutsson vann 1.20 med Itzy Bitzy Mena. Malin Hillgren red med även i detta ärevarv på Ventura och sist av de sex red hemmatjejen Alexandra Idehäll på Qantas.

Foto: Leif Jäderberg

Mer läsning

Annons