Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara Henrietta framme på Strömsholm

Kungsgårdstjejen Sara Henrietta B Källström packade med sig sina två hästar Garcia och Diezel till dressyrtävlingarna på Strömsholm i helgen.

Annons

På Garcia rider hon för det mesta betydligt högre klasser än juniorprogrammen, detta med genomgående höga resultat – så även i dessa knivskarpa sammanhang. Tävlingarna gick över nationaldagshelgens fyra dagar och inleddes på torsdagen med FEI:s Prix S:t Georges. Ekipaget pulveriserade där motståndet på enastående 74,25 procent. Med fem (!) procent före tvåan Rasmus Haid-Bondergaard, Insjön, Renaldini NDS. Trea i klassen Maria von Essen, Stävie, Ferdi, (67,83).

På fredagen fick Sara Henrietta och Garcia se sig slagna av ovanstående seniorlandslagsryttarinna med två procent i klassen Intermédiaire 1.

– Nää! (skratt), men många av dom absolut bästa är här. Maria var helt enkelt bättre än oss, vi slog henne i klassen före, faktiskt! Det här är ett perfekt genrep för Garcia och mig inför stundande Nordiska Mästerskap, som för oss juniorer går i betydligt lägre klasser.

Med nye Diezel placerade sig Sara Henrietta genomgående tvåa i samtliga deras tre starter och slutade likaledes totalt på andra plats i juniorcupen, knappt slagen med totalt 0,25 procentenheter av Ida Kristoffersson, Helsingborg, Ravell.

– Vi (jag och min tränare Jan Brink) är helt enkelt meganöjda med Diezels insats. Han är grön och blev bara bättre och bättre för varje dag. Det lovar verkligen gott för framtiden, avslutar den nu 18-åriga dressyrtalangen, som tävlar för Storvik Ovansjö ridklubb.

Närmast på tur står just NM den 26–29/6 på Grevagården i Skövde.

Hit åker Sara Henrietta med Garcia, Jan Brink står som alltid bakom för att matcha fram sina medaljaspiranter.

Även två ryttare från Högbo ridklubb deltog i Strömsholmstävlingarnas dressyr:

Junioren Ida Rannestig red sin nya första stora häst Indigo. I kvalen knep de en plats bland de tio främsta och fick rida final, där de avslutade mycket starkt med en total sjundeplats i juniorcupen.

Frida Andersson tävlade med sin D-ponny Cherrys Child Cherokee.

Detta var första gången ponnyerna fick vara med i dressyr på Strömsholmstävlingen. Förhoppningsvis kommer även ponnydressyren i likhet med alla övriga discipliner

att få vara med även i fortsättningen.

 

Mer läsning

Annons