Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för Frida och Herta i Toyota Cup

Hofors ridsällskaps Frida Andersén/Herta vann lördagens högsta klass när Gävle ryttarsällskap arrangerade Toyota Cup i hästhoppning på sportlovet.
De övriga två vinnarna var hemmaekipaget Angelica Lundin/Van Gills och Högbo RK:s Amanda Lövstedt/Nikita.

Annons

Det var 1.10-hoppningen som Frida Andersén vann med egna uppfödningen Herta. De efterföljdes av fem hemmaekipage och ett Högboekipage på placering.

De från arrangörsklubben var Sandra Westberg/Luke Skywalker, tvåa, Daniel Grawem/Call Me Cool, trea, Anna-Mia Nordh/Prix av Ena, femma, Leif Hall/Killigrews Emperess, sexa och Caroline Brodin/Torienta, sjua. In däremellan som fyra red Högbos Sanna Malmström in på Cissi Hanssons All For You.

De fem främsta var dubbelnollorna. Även Leif och ”Emma” var felfria i Fas 2 på hinder, men drabbades av ett tidsfel.

Det var den ena av de två enmetershoppningarna som Angelica Lundin vann med sin Van Gills. De gjorde det över 37 konkurrenter. Och de gjorde det närmast med nästan tre sekunder över klubbens nytillskott från Ockelbo, Veronica Sroka/Cuwento.

Även Anna Nilsson/Marick ingick i GRS’s tremannasvit som de tre dubbelt felfria i toppen. Sofia Nordlöf/Quitamanchas är också ett nytt GRS-ekipage som tog en av de tio placeringarna – den åttonde på 0+4 fel. Amanda Lövstedt/Nikita presterade klassens kortaste Fas 2-tid, men fick med sig en bom och fick nöja sig med fjärdeplatsen.

Det var den andra enmetersklassen som Amanda och Nikita vann, över 32 medtävlare. Närmast efter på dryga sekundens marginal kom hemmaekipaget Mia Lundbäck/Captain Jack.

Efter ponnyklubbens Marie-Louise Proos/Lobby lade sig fem hemmaekipage i en svit i ordningen; Camilla Johansson/Clear Boy, Anna Eklöf/Czander (också ny), Ida Aasa/Donovan, Sofie Hed/Linlithgrow xx (också ny) och Anna-Mia/Ena.

Både Frida och Angelica tränar för Leif Hall.

Sportlovslördagen i Lervik inleddes med 0.90 Clear round, där 13 av de 34 ekipagen fick Toyota-rosett.

Mer läsning

Annons