Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Segrar för gästrikar i Umeås 4-dagars

Gävle ryttarsällskaps Sandra Höglund vann 1.40-hoppningen med sin häst Lamborghini SN i vid helgens 4-dagars Inomhus-SM i Umeå.

Annons

Det var söndagens nationella 1.40 bedömning A:1a som 19-åriga Sandra Höglund vann med sin 9-årige Lamborghini SN.

Inget ekipage var felfritt i grundomgången, så de tre med fyra fel fick hoppa om. Sandra och ”Laban” var de enda felfria och tog en säker seger. Deras första i 1.40.

– Tack. Väldigt bra. Han kändes jättefin. I 1.40 var han finast av alla dagarna, trots att det var sista dagen.

– Nej, Bollnäs Stina Karlsson och Quantas trodde jag skulle vara felfria, men de fick 26 fel och kom trea.

Den andra placeringen tog Sundsvalls LRF:s Ingrid Karlsson/Monthy Marco på fyra fel.

Dessutom blev Sandra och ”Laban” trea i fredagens 1.30 i två faser på 0+0 fel och fick tre rivningar i lördagens 1.35 A:0.

Sandra tränar för Leif Hall.

Gävle ponnyklubbs Malin Hillgren, 19, vann den regionala torsdagens 1.20 i två faser med sin Ventura of Canadian, 11, på 0+0 fel. Deras första 1.20-seger och den andra totalt. Sin första seger tog de i Storvik Ovansjös 3-dagarsmeeting i juni, då i 1.10.

– Tack. Det var roligt. Jag är jättenöjd. Jag trodde inte vi skulle vinna, men det gjorde vi… Vi startade i mitten och jag trodde inte vår ledning skulle hålla ända till klassens slut.

Dessutom blev de trea i fredagens 1.20 på noll fel i båda faserna, oplacerade i lördagens 1.20 A:0 på fyra fel och fyra i söndagens 1.25 A:1a.

– Jag är väldigt nöjd med helgen. Vi tog ju placering i alla starter utom i en, där vi fick ett ”skitpet”.

Malin tränar för Anita Engholm och Michael Schultz.

Älvkarleby ridklubbs Emelie Torstensson tävlade med sina båda hästar.

Med Grandioso 57 vann hon söndagens 1.25 på 0+0 fel. De blev fyra i både fredagens och lördagens 1.20 på 0+0 respektive noll fel. I torsdagens 1.20 fick de fyra fel och blev oplacerade.

Trinity red Emelie enbart i fredagens och lördagens 1.20. De blev sexa på 0+0 fel i den första och oplacerade på fyra fel i den andra.

Emelies klubbkompis Moa Finell tävlade med sin Symphathie 44 i en klass varje dag, varav i tre 1.20 och i en 1.25. På torsdagen blev de sjundeplacerade på 0+0 fel, på fredagen oplacerade på fyra fel, på lördagen sexa på noll fel och på söndagen först utanför placering på fyra fel i grunden

Och deras klubbkamrat Madelene Härdin red sin Meister i två 1.35. Lördagens gick i bedömning A:0, där blev de 15:e pristagare på fyra fel. Söndagens gick också i A:0. Där blev de felfria och tog en åttondeplacering.

Mer läsning

Annons