Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storslam för Elin och Tender N Honor

Corn Horse Show blev en succé i Högbo med drygt 70 startande hästar och sammanlagt 60 000 kronor i prispengar och presentkort! Tävlingen lockade ekipage ända från Överkalix i norr till Borås i söder.

Annons

Under 3-dagarsshowen erbjöds AQHA, APHA, allbreeds, NSBA, nybörjarklasser och CUP. Klasserna var öppna för alla hästar och ryttare. Domare var Mike Swain och Gary Werner, USA, samt Josefine Blomqvist, Sverige.

Westernryttarna Gästriklands Elin Engblom med hennes Tender N Honor var på plats och tävlingshelgen invigdes med dubbel vinst och 2 x Grand Champion i halter-klassen för valacker.

Massor av vinster blev det i amatörklasserna, men ekipaget deltog även i Trail Cup som bestod av två kval och sedan final för de sex bästa sammanslagna resultaten.

– I första kvalet gick det inte så bra, mönstret började med en bro och Theo blev förvånansvärt rädd för den och det tog lite för lång stund att komma över den, så vi samlade på oss en massa straffpoäng. Så jag blev orolig att inte ens gå vidare till finalen eftersom vi fick så dåliga poäng där, men om jag skulle vinna kval 2 så skulle det gå. Och det gjorde vi, berättar Elin.

Andra rundan var en superritt som var klockren på lördagsmorgonen.

På söndagseftermiddagen efter alla AQHA-klasser inleddes Trail Cup-finalen som Elin och Theo vann överlägset.

En massa prispengar, en stor pokal och sponsrade priser till vinst...

– Jättekul! Nu ser vi fram mot SM som är andra helgen i augusti som ska gå på Strömsholm.

Med helgens alla vinster i halter, trail, horsemanship, hunter under saddle, plus andra bra placeringar, plockade ekipaget också hem Bästa ekipage-titeln, All Around Champion Amateur, för båda domarna. Så nu väntas priser från USA också eftersom ekipaget debuterar som amatör i år.

Andra deltagande var bland annat Lotta Lövgren/Show Me Samson som placerade sig bra i flera allbreeds-klasser, bland annat trail och amatör trail.

Stina Johansson med Show Miss Sammy blev bland annat dubbel tvåa i showmanship at halter,

Ann-Sofie Östberg/Gators Sonny Dee hade även de många fina placeringar.

Jessi Melén/Stressless Dresséra blev tävlingens bästa ungdomsekipage!

Mer läsning

Annons