Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensk mästarinna till Gävle Horse Show

– De bästa startfälten någonsin, berättar tävlingsledaren Erika Persson.

– Vi har skaffat tio nya sponsrade hinder, berättar ridskolechefen och banbyggaren Leif Hall.

Båda är nöjda och glada inför den sjätte upplagan av de 3-dagars nationella hästhoppningarna Gävle Horse Show som startar i morgon på travet.

Annons

Nyblivna svenska mästarinnan Helena Persson kommer med två hästar.

– Det är verkligen roligt att Helena Persson kommer, den sjufaldiga SM-vinnaren, menar Leif Hall.

– En tänkbar 1.50-vinnare kan vara Bollnäs Cilla Tangfelt med sin Box Car Willie, de har vunnit 1.50 här förr och även på andra platser.

Andra affischnamn är Linda Heed, Trosa-Vagnhärad, Ulrika Karnéus, John Hickey och Marcus Westergren, Märsta, Louise Haaga, Skästa och Gabrielle Young Shing Pettersson, Bollnäs.

– Vi har de bästa startfälten någonsin, informerar Erika Persson glatt.

Många hemmaryttare deltar i de olika klasserna. Bland andra Leif själv med sina Killigrews Emperess och Silvano Z, samt med en hel del andras hästar, Christine Fältström som kommer hem från Tyskland, Cissi Hansson och 1.30-vinnaren Sandra Höglund i Tierps Kråkhoppet (se referat här intill).

Cirka 750 starter är föranmälda till torsdagens 1.10 – 1.35, fredagens 1.20 – 1.50 och lördagens 1.25 – 1.50, plus lägre unghästklasser. Uppstallningarna är mer än fullbokade, 161 på travet och så många som möjligt hemma i Lervik.

– Vi är glada över att vi fått så många anmälningar. Det är tuff konkurrens från alla håll just nu med nationella meetings, säger Leif och fortsätter:

– Vi har behållit konceptet med kval och final för unghästarna, berättar Leif.

Kval 1 går på torsdagen i 1.20 för 5-åringar och 1.25 för 6-åringar.

Kval 2 går på fredagen i 1.20 respektive 1.30.

Finalen går på lördagen i 1.20 respektive 1.30.

– Finalen går innan 1.50, så det blir tre lagom långa och intressanta klasser på raken för publiken på lördagen, informerar Leif.

– Ja, vi har förnyat vår hinderpark med tio nya hinder. Det är tack vare en sponsorgrupp som vi har fått hindersponsorer. Jag tycker vi hade fina hinder redan, men nu blir banorna i toppklass, de höjer värdet på tävlingen ännu mer.

Mer läsning

Annons