Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbildning och erfarenhet ger GRS hög kompetens

På Lerviks ridcenter har Gävle ryttarsällskap, GRS, alla sina instruktörer utbildade - med mer eller mindre lång erfarenhet.

Annons

– Vi har kompetensen nerifrån ridskolans nybörjarnivå och upp till tävling i Svår klass i både dressyr och hoppning, berättar ridskolechefen Leif Hall och fortsätter:

– Vi har inte enbart ridskola. Vi är breddsporten, från ridskola till tävling, det går som en röd tråd. Det är viktigt för ridskoleeleverna med förebilder, dessa är tävlingsryttarna.

Han är en av klubbens mest utbildade och erfarna ridlärare. Därefter kommer i ordningen Birgitta Sjöberg, Kine Hall och Caroline Brodin. Kvartetten har ridinstruktörsutbildning samt fritidspedagog- och fritidsledarutbildning i botten. Dessutom samarbetar GRS med REAL-gymnasiet i Gävle, där Molly Hedqvist, diplomerad ridlärare och Janet Landebäck, ridledare, undervisar gymnasieeleverna sedan starten. Innan dess var de anställda hos GRS.

Alla GRS-instruktörerna är utbildade - med mer eller mindre lång erfarenhet.

– Det är en himla stor resurs att vi har en så hög kunskapsnivå på alla som jobbar här. Det är ganska ovanligt idag på ridskolor och i ridklubbar. Men GRS har det och det är stor erfarenhet som gör att vi får en hög kompetens, säger Leif och konstaterar:

– På vissa ridskolor är grundridningen för dålig och bristerna visar sig i slutänden på de ryttare som kommer från ridskolor med låg kunskapsnivå på sin personal.

GRS har 28 ridskolehästar, varav 14 ponnyer och 14 stora hästar, samt 320 ridskoleelever fördelade på 40 lektionsgrupper. Ridskolehästarna går dessutom på REAL-gymnasiet. Utöver de vanliga ridlektionerna genomförs även tio hoppspecial och fem dressyrspecial varje vecka.

– Dessutom fungerar Gävle ryttarsällskap som en viktig fritidsgård för många barn och ungdomar som kommer hit varje dag efter skolan, påpekar Caroline Brodin.

Mer läsning

Annons