Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så gick det i Falkens boxningsgala i Fyshuset

BK Falken höll en fullsatt hemmagala på Fyshuset.
Fem hemmaboxare klev upp i ringen.

Annons

Publiken bjöds på åtta matcher, varav fem med Falkenboxare.

Först ut var en debutant i 64 kg, Matin Ghazi. Han mötte Erik Olsson från BK Ängeln i en match som startade i ett högt uppdrivet tempo mellan tillsynes två jämnbördiga boxare.

Matin var den som orkade mest och höll tempot uppe. Han övertygade mer och mer varför Eriks sekond kastade in handduken. Seger för Matin på uppgivet.

I 69 kg ställdes Tobias Laine, BK Falken, även han mot en boxare från BK Ängeln – Abdul Basir Yukobi. Abdul visade sig vara en duktig boxare och släppte aldrig in Tobias i matchen. Eniga domare dömde 3–0 till Abdul.

I 75 kg mötte Falkens Kristoffer Titto den mycket rutinerade Jonas Häggström från BK Swing. Här togs det och gavs från första stund, en jämn första rond, andra ronden ett litet men klart övertag för Titto som i den tredje ronden boxade hem matchen och därmed segern. 3–0 till Titto.

I 81 kg ställdes Falkens Ahmed Ali mot Peter Tägt från BK Masen, en rutinerad herre som varti med länge. Ali, som är en kraftfull boxare startade som alltid i ett högt tempo och satte sin moståndare i bryderi med varierande boxning. I andra ronden träffade Peter Ali med tung höger vilket gjorde att Ali fick ta en räkning varför Alis sekond fann för gott att kasta in handduken.

Kvällens huvudmatch var den i 64 kg mellan den mycket elegant boxande Emil Harrysson från Falken och Emil Stor från Hallstahammar. Dessa båda herrar visade upp briljant boxning och matchen var mycket jämn i samtliga ronder. Det blev seger för Harrysson med domarsiffrorna 2-1.

Mer läsning

Annons