Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sämsta starten på sju år – ny tung förlust för SIF

Kris i Sandvikens IF efter ny tung förlust: Nu skiljer bara en poäng till nedflyttningsstrecket i division 2 norra Svealand – och spekulationerna om tränaren Jimmy Haaranens framtid är i full gång. – Det är bara löjligt att spekulera i det, suckade han efter 0–2 mot bottenlaget Heby.

Annons

Redan efter 29 minuters spel låg Sandviken under med 2–0 borta mot Heby – som inför matchen låg på kvalplats. Målvakten Goran Jovanovic hade bland annat halkat när han skulle ta ett skott från 25 meter.

– Bara en sån sak, det är så typiskt för ett lag i motgång, sa Haaranen.

Det blev Sandvikens fall som förlorade för andra matchen i rad – och nu är laget indragen i bottenstriden.

– Men vi visste att den här matchen skulle bli stenhård. Förra året hade vi det tufft här i Heby.

Att Sandviken bara tagit en seger den här säsongen överraskar nog de flesta. Laget är nu uppe i två raka förluster med sex insläppta mål på dessa två matcher.

– Det är så klart jobbigt nu, det går verkligen emot oss, suckade Haaranen.

– Ja, hur gör man... Har du något förslag? Alla som har hållit på med idrott vet att det inte finns någon mirakelmedicin. Det är inte så mycket vi kan göra, bara fortsätta jobba hårt så kommer det att vända.

– Visst kan jag hålla på att bolla och dribbla med laget, men i slutändan är det bara hårt jobb som gäller och tro på det vi gör.

– Att spekulera i min avgång är bara löjligt. Jag jobbar lika hårt som spelarna och lägger ned allt jag kan på laget.

– Kände jag inte det skulle jag ha avgått för längesen.

Sandvikens inledning på serien är den sämsta sedan 2001 då man också hade fyra poäng på sex matcher. Förra säsongens inledning på division 2 var också ett stort misslyckande. Men då hade man åtminstone sju poäng efter sex matcher.

026-15 93 82

 

Mer läsning

Annons