Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken pressade på i Gnosjö

/

Sandvikens Atletklubb skördade stora framgångar i årets SM i bänkpress för ungdomar, juniorer och veteraner som anordnades i Gnosjö i samarbete med Westbo AK.

Annons

Sandvikens AK skickade en sex man stark grupp att försvara Sandvikens ära i årets tävlingar som innefattade SM i både med bänktröja och utan utrustning (RAW). Av dessa så kom alla på en plats bland de fyra bästa, vilket var mer än förväntat. Ofast så brukar tävlingsnerverna ställa till det för en del men nu syntes inga som helst sådana tendenser från våra killar.

Man tävlade i två dagar, lördag, söndag, där Sven-Erik Wallin tävlade i både RAW och med utrustning samma dag på lördagen, vilket bör kännas i kroppen efter en sådan laddning. Tillsammans med Nicklas Karlsson och Christer Fagerlund inledde de SAK:s framgångslyft.

Christer Fagerlund var först ut på podiet av SAK:arna, och grejade en fin fjärdeplats med resultatet 115 kilo i klassen 83 kilo, veteraner Master 2. Finns mer att hämta där till nästa år.

Sven-Erik Wallin grejade ett silver med resultatet 135 kg i RAW-klassen och brons senare på eftermiddagen med 160 kg i utrustningsklassen 120 kg, Master3. Starkt jobbat av Sven-Erik.

Nicklas Karlsson grejade bronset i 120 kg klassen Master 1 utrustning med jättefina 225 kg. Finns en del mer att hämta för Nicklas.

Stefan Flodberg avslutade dagen med att sätta alla på plats i klass 120 kg, Master2 där han lade beslag på den ädlaste av medaljer med resultatet 192,5 kg i RAW-klassen. Stefans resultat noterades även för nytt svenskt masterrekord i klassen Master2 klass 120.

Söndagens bataljer var vigda för våra starka juniorer Joel Svedberg och Joel Sundelin.

Joel Svedberg inledde dagen för SAK med en fjärde plats i klassen 93 kg RAW för Juniorer med ett jättefint resultat på 147,5 kg. Joels resultat noterades för ett nytt personligt rekord.

Som avslutning på dagen klev vår starkaste kort, Joel Sundelin upp på podiet.

Och som han glänste. I klassen juniorer, +120 kg RAW överglänste han alla. Joel inledde med att gå in på nya svenska rekordet 210, vilket han grejade enkelt. I andra försöket blev det lite tekniska fel med ett bommat lyft på 217,5. I nästa försök så kom dock även den vikten upp på raka armar lekande lätt. Därmed var guldet i Joels ägo i tyngsta klassen och noterades även med två nya svenska juniorrekord på 210 och 217,5 kg och nytt nordiskt rekord på 217,5 i Juniorklassen +120kg.

Joel redan ligger i topp i Sverige som junior och spås en lysande framtid i både bänkpress och styrkelyft.

Mer läsning

Annons