Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikenbrottare i Göteborg – tog flera medaljer

/

Sandvikens BK hade fem av sina brottare på plats i Göteborg och Soft Touch Open, en internationell tävling, under helgen.

Annons

Med 582 invägda brottare och 118 klubbar fightades dessa brottare om pallplatserna. Isac Florentin, som till hösten ska börja på brottningsgymnasiet i Arboga, tävlar i ungdom 50 kg och fick en mardrömslottning mot både Sveriges och Norges landslagsbrottare.

Efter en förlust i första matchen gick han in med självförtroende mot norrmannen och styrde matchen från start. Trots sin kontroll så åkte han dit på ett snöpligt nacksving och förlorade även den matchen. Vilket visar hur jämna killarna är och att det är väldigt små marginaler som kan avgöra. I och med det åkte han ur tävlingen.

Melvin Peterzon som varit skadad sen förra sommaren passade på att göra comeback i den tuffaste tävlingen för säsongen. Han tävlade i ungdom 63 kg och körde på stenhårt. Han visar grymt stor vilja och att han har ett taktiskt huvud, men tyvärr har han inte matchrutinen i kroppen och förlorar även han två matcher och åker ur.

Fredrik Sjödén i ungdom 69 kg förlorade sin första match men vaknade till ordentligt till sin andra. Han hade ett fint kastförsök i sin den matchen, men tyvärr hade han inte marginalerna på sin sida och fick inga poäng för det försöket. Han fortsatte kämpa på men det räckte inte hela vägen och även han blev utslagen.

Klubbens gigant i junior 96kg Billy Rääf hade två matcher att se fram emot, ställdes i första matchen mot en amerikan. Billy gick in precis som han ska och hade fullständig kontroll från början till slut. Han kopplade snabbt upp amerikanen, slog ett så kallat avigt nacksving och la honom på ett snabbt fall.

I sin andra match möte han den svenska juniormästaren från viktklassen under som nu gått upp en viktklass. Den killen visade sig vara ruskigt svårbrottad, han låste sin armar mot kroppen och Billy kämpade och kämpade men kom inte åt honom hur han än försökte och tyvärr förlorade han på poäng. Men efter två matcher och med en vinst och en förlust så stod han näst högst upp på pallen som silvermedaljör!

Nellie Florentin som hade en paus från brottning i höstas har under våren gått från klarhet till klarhet och visade upp sina kunskaper under helgen! Hon tävlade i flickor äldre 44 kg och brottas genom hela tävlingen med fantastisk vilja och en väl utarbetad och bred taktik. Hon vinner två matcher direkt på lördagen och tar sig vidare mot till söndagens tävlande.

Där ställs hon i första matchen mot sin värsta motståndare och hon hade nog inte riktigt vaknat innan hon klev upp på mattan, så hon förlorar tyvärr denna. Fly förbannad över den förlusten sopade hon banan med sina motståndare i tre matcher till, tog mest poäng av alla i hela viktklassen, 55 poäng på sex matcher, och stod till sist som bronsmedaljör i en viktklass med 19 deltagare och då endast en förlust mot vinnaren.

Mer läsning

Annons