Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scandic Gefle Open är avslutat

Det blev ingen seger i någon singel–klass för Gävle i Scandic Gefle Open.
Men tävlingsledare Tobias Melin är nöjd ändå.
– Bara att turneringen blivit så populär är roligt, säger han.

Annons

Under den första adventshelgen kom nästan 200 tennisspelare till Gävle tennishall för att göra upp om medaljerna i årligen återkommande Scandic Open för juniorer upp till sexton år.

– Det är otroligt roligt att tävlingen blivit en av de populäraste i regionen, i år tvingades vi till och med att stänga inbjudan i förtid då trycket blev för stort, och tyvärr kunde vi inte låta alla som ville vara med och spela, säger Gävle Tennisklubbs Tobias Melin.

25 gävlespelare ställde upp och försvarade hemmaklubbens färger framför bland andra Andy Murrays tränare, den forne dubbelkungen Jonas Björkman.

I singel blev det tyvärr ingen Gävleseger i år, men sex hemmaspelare gick hela vägen till semifinal.

Annat blev det i flickdubbel 14, där spelade Ella Bäcklin och Lisa Lundström hem guldet tämligen enkelt.

De båda var också nära att bjuda på en hemmafinal men åkte ut i sina semifinaler, Ella efter förlust 3–6 och 4–6 medan Lisa förlorade i tiebreak i tredje set.

– De hade inte riktigt marginalerna på sin sida och den rätta kylan på de avgörande bollarna i sina respektive semifinaler, säger Melin.

Den slutliga vinnaren i deras klass var Tilde Strömquist från Sundsvalls tennisklubb som slog ut Ella i en väldigt jämn match.

Mer läsning

Annons