Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger i tiomila för Gävlesonen

/

Inför förra säsongen lämnade Jakob Enmark Gävle OK för att få chansen att slåss i de stora stafetterna med Södertälje Nykvarn.
I helgen belönades 24-åringen med en seger i 10-mila.

Annons

Jakob Enmark, med Gävle OK som moderklubb, sprang den sjunde sträckan när Södertälje Nykvarn Orientering tog hem den klassiska orienteringsstafetten och därmed ordnade svensk seger för andra året i rad.

Tävlingen avgjordes på upploppet, där SNO:s sprintvärldsmästare Jonas Leandersson slog fjolårssegraren IFK Göteborg, som precis som förra året hade Eskil Kinneberg på slutsträckan.

– Jag var sjukt nervös. Och sen så hade vi stor respekt för Eskil eftersom han vann en spurt i fjol. Men vi har aldrig riktigt fått se Jonas i en sån här spurt förut och det var kul att han fick visa hur bra han är, säger Jakob Enmark.

– Det är helt otroligt. Vi visste att vi hade chansen innan, men det är alltid svårt att vinna. Men vi har laddat hårt för det här och i år var det vår tur att vinna.

Med en tiomilaseger på meritlistan ångrar Gävlesonen inte precis klubbytet.

– Det var väl främst det jag bytte för, för att vara långt fram i de stora stafetterna och slåss om en plats i laget. Det är en stor motivation. Och att få vara med och vinna, det är väldigt stort.

Södertälje Nykvarn växlade som etta för första gången efter sträcka fyra, långa natten, och höll sedan hela vägen i mål. Jakob Enmark gick ut med nästan fyra minuters ledning och växlade över till Ralph Street med 1.30 tillgodo på tvåan.

– Jag sprang väl okej, jag missade en del. Men jag skulle bara bevaka ledningen och försöka gå så bra som möjligt egentligen. Jag gjorde det ganska bra men kunde gjort det lite bättre, säger Enmark, som berättar att säsongen varit lite upp och ner så här långt.

– Jag har sprungit ganska bra på sprint och några hyfsade medeldistanser, men jag blickar framåt och tror att det kommer bli bra i sommar och på SM sen.

Känns det lätt att blicka framåt med den här framgången i ryggen?

– Verkligen, det här känns väldigt bra.

Mer läsning

Annons