Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silver på SM ändå lägger Östlund ned satsningen

/
  • En glad trio på SM-pallen Eva Lagrange, guld, Johanna Östlund, silver och Amanda Hallberg, brons.
  • Erika Lindgren och Ida Hallberg svarade för fina insatser på SM.

Sammanlagt silver i SM och klarad EM-kvalgräns – ändå väljer Johanna Östlund att avbryta skridskosatsningen.

Annons

Hagaströms skrinnare svarade för fina insatser i SM. Johanna Östlund tog guld på 1500 m och silver på 3000 m och 5000 m vilket innebar sammanlagt silver.

Johanna, som flyttade tillbaka till Sverige i somras, har försökt göra en nysatsning och har klarat EM-kvalgränsen. Men möjligheterna till bra träning har gjort att resultaten uteblivit och i och med SM så har Johanna bestämt sig för att inte fortsätta satsa helhjärtat.

Hon var besviken på helgens tävling då hon räknat med att kunna prestera på toppnivå. Vinnare totalt blev Eva Lagrange, Sundsvall. Johanna var snabbast på de korta sträckorna. Bakom dessa två gjorde Amanda Hallberg en stark insats och tog ett brons på 3000 m före Agnes Borsi.

I damer juniorer tog Ida Hallberg silver på 1500 m och 3000 m, Ida var besviken då hon inte presterade på topp och inte kunde matcha Erika Lindgren från Södermalm. Det här innebar också att chansen att få åka ungdoms-OS förmodligen försvann.

I herrar juniorer gjorde Emil Jeppsson och Gustav Arnell från Hagaström bra ifrån sig, men precis som för övriga Hagaströmmare syns det att isovanan lyser igenom. Emil var snabbast denna gång och slutade sexa totalt. Hans bästa lopp var på 3000m där han slog nytt personligt rekord med 4,53. Gustav gjorde en stabil insats med bästa loppet på 500 m med 43,56.

Mer läsning

Annons