Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra kämpat av gästrikesimmarna under DM i Köping

Distriktsmästerskap för seniorer och juniorer i 50 m bassäng simmades i Köping denna helg. Mellansvenska simförbundet och Köpings Simsällskap arrangerade med hjälp av funktionärer från de deltagande klubbarna. 11 Gästrikesimmare var på plats, det var kallt både i vattnet och på land men samtliga simmare kämpade väl.

Annons

Erik Forsström från Harnäs Skutskärs SS

Erik Forsström från Harnäs Skutskär gjorde flera bra simningar under helgen och tog fyra bronsmedaljer. Han var trea både i DM för seniorer och juniorer (20 år och yngre) på 200 medley, 400 frisim, 200 ryggsim och 1500 frisim. Erik simmade dessutom riktigt bra på 800 frisim där han var 4:a med fina tiden 9.07.16 vilket innebär SM kval!

Jakob Källquist Gävle Simsällskap 15 år simmade till sig silvermedaljen i både DM och JDM på 200 rygg. På halva distansen 100 rygg blev det guld i JDM och brons i DM. Han simmade också bra på 400 medley där han ”persade” med 4 sekunder. Klubbkompisen Marcus Ålenius 15 år är bra på bröstsim och tog hem ett silver i JDM och ett brons i DM på 100 bröstsim. Han var också 4:a på dubbla distansen 200 ryggsim i både JDM och DM.

Helmi Swanson, 12 år, är också en riktigt duktig bröstsimmerska. Hon klämde till med nytt personligt rekord på 100 bröstsim och blev trots sin ringa ålder 4:a på fina tiden 1.18.36 bara en hundradel från bronsplatsen i både JDM och DM. Gävle SS blev också 4:a i DM på både 4 x 100 medley och 4 x 100 frisim för herrar. I laget simmade Jakob Källquist 15 år, Marcus Ålenius 15 år, Adam Carlsson 15 år och Carl Hansson 13 år. Detta är också laget som kvalat till SUM-SIM i båda dessa grenar.

Marcus Ålenius och Jakob Källquist från Gävle SS

Gävle SS lag flickor 15 år och yngre har även de kvalat till SUM-SIM på 4 x 100 medley. I laget simmar Amie Molin Richtnér 15 år, Elina Carlsson 15 år, Clara Florén 14 år och Helmi Swanson 12 år.

Till de individuella grenarna i SUM-SIM har Erik Forsström, Jakob Källquist, Amie Molin Richtnér, Marcus Ålenius, Helmi Swanson och Adam Carlsson kvalificerat sig. Så nu gäller det för dessa simmare att träna på ordentligt till Svenska Ungdomsmästerskapen i simning (SUM-SIM) som simmas i Linköping den 29 juni till 3 juli.

Mer läsning

Annons